Lipiku bod na vrućemu križevačkom terenu

NK Lipik
(FOTO: Mario Barać)

20.03.2011. | Mario Barać
Pregleda: 3106

Vrlo vrijedan bod osvojili su nogometaši «Lipika» na gostovanju u Križevcima kod istoimene ekipe odigravši bez pobjednika 1:1.
Iako je ova utakmica 20. kola odigrana u vrućoj i «na nož» atmosferi, uvjeti za igru su bili nenogometni, oštar i hladan vjetar, raskvašen teren i domaćini željni osvete za jesenski poraz 2:0 u Lipiku. I krenuli su grubo, no ostatak utakmice spasio je odlučni sudac Ivanović iz Slavonskog Broda koji je vrlo brzo oštricu domaćina otpio s nekoliko žutih kartona.
U prvom poluvremenu igralo se negledljivo, tvrdo i uglavnom na sredini terena, a najizgledniju priliku za vodstvo Lipika propustio je Šimun Krenek koji je pogodio vratnicu. Domaći na poluvrijeme ipak odlaze s prednošću. U posljednjim trenucima prvog poluvremena vjetar je kumovao greški Siniše Poleta, a nakon glavometa, domaći su poveli 1:0. U nastavku Lipik pritišće, a i kod drugog gola kumovao je vjetar. Grešku posljednje linije Križevaca iskoristio je u 80. minuti Mario Milašinović, najbolji strijelac lige, i izjednačio na konačnih 1:1.
«Ma svaki bod osvojen vani za nas je vrlo važan jer još uvijek matematički nismo osigurali opstanak, a još je vrijedniji jer smo ga osvojili kod direktnog konkurenta za opstanak», rekao je Milašinović, koji je zajedno s vratarom Zlatkom Šepovićem, ujedno i trener «Lipika». Zadovoljan je i stoga što Lipičani u ovoj utakmici nisu kartonirani pa bi komplenti trebali dočekati sljedeću vrlo važnu utakmicu koja je na rasporedu već 23. ožujka. U utakmici 21. kola u Lipiku će od 15 sati gostovati «Nedelišće», a Lipičanima u ovoj utakmici neće nedostajati motiva. U jesenskom dijelu poraženi su u Nedelišću s visokih 6:0, a Milašinović najavljuje da će im se u ovom susretu pokušati osvetiti. «Pobjedimo li u ovoj utakmici, slijedi nam gostovanje kod posljednje plasirane «Croatie» u Đakovu, pa vjerujem da ćemo u sljedeća dva kola osigurati opstanak i mirnije igrati u preostalim prvenstvenim utakmicama», naglašava Milašinović.
U konkurenciji 18 trećeligaških ekipa, «Lipik» je trenutno na 11. mjestu s osvojenih 27 bodova, 12 bodova više od posljednje plasirane «Croatie». I dalje je vodeća «Mladost» iz Cernika s 41 osvojenim bodom.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI