Dea juniorska prvakinja Hrvatske, Mirko viceprvak

Mirko Budimlić (lijevo) osvojio je 2. mjesto u kategoriji U-14
(FOTO: BK Luks R.T.)

21.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5555

Brojni biciklisti iz požeških i pakračkih klubova nastupili su jučer u Crikvenici na 13. XCO utrci "Podbadanj 2014.", ujedno i Nacionalnom prvenstvu Hrvatske. Nastupili su najbolji klubovi i najbolji vozači iz Hrvatske u kategoriji Cross Country, među njima i Požežanka Dea Pavičić koja odnedavno vozi za zagrebački BK Biker. Dea je osvojila prvo mjesto u juniorskoj kategoriji, što joj je drugi naslov prvakinje Hrvatske. To nije sve. Mirko Budimlić, član požeškog BK Luks Racing Team-a je u kategoriji U14 osvojio treće mjesto, no s obzirom da je drugoplasirani Nikita Losinskiy nastupao s ruskom licencom, Mirko je postao viceprvak i osvojio srebrnu medalju.

- Ove godine se utrka vozila u jednoj šumi pored Crikvenice. Bilo je jako vruće tako da je staza bila malo teža. Konkurencija je bila dosta jaka, što me je iznenadilo. Prošle godine je praktički nije bilo, ove godine su se cure malo više aktivirale. Nekako sam ponosnija na sebe jer sam znala da se ipak natječem protiv nekoga. Ove godine sam se zbilja trebala potruditi za prvo mjesto. Staza je bila sasvim u redu s dosta uspona. Bilo je par težih padova, ali ništa strašno. Ovaj put nisam pala i izgrebala se - ispričala nam je Dea.

Daruvarčanin Saša Jeftinić, koji vozi za pakrački BK Titan, osvojio je 10. mjesto u najjačoj elite kategoriji, Požežanin Matej Skuzin (BK Biker) završio je na 14. mjestu, a Josip Mlakar (BK Luks Racing Team) na 16. mjestu. U kategoriji Veteran B nastupio je Krešimir Pavičić (BK Luks R.T.) koji je utrku završio na 12. mjestu. Marko Ljevar (BK Titan, Veteran A) utrku nije završio. Mateo Fahrenvald (BK Titan) bio je 9. u juniorskoj kategoriji, a Zvonko Pedić (BK Luks R.T) je osvojio vrlo dobro 6. mjesto u kadetskoj kategoriji s obzirom da mu je ovo prvi nastup na državnom prvenstvu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI