Zbog brojnih ulegnuća i izbočenja cesta je opasna za vožnju

Cesta Lipik-Okučani
(FOTO: Mario Barać)

19.07.2014. | Mario Barać
Pregleda: 1764

Cesta od Lipika prema Okučanima svrstana je u državnu cestu i to 5. po važnosti, ali s obzirom u kakvom je stanju na pojedinim dionicama, više izgleda kao da se radi o lokalnoj, nerazvrstanoj cesti.

Najkritičnije je u naselju Bjelanovac gdje je na kolniku nekoliko ulegnuća i ispupčenja. Na tom dijelu široke i prostrane ceste prometuje se u tri prometne trake, a brzina je ograničena na 80 kilometara na sat. Vožnja po spomenutim "hupserima" pri toj brzini je vrlo opasna jer automobil postaje nestabilan i može doći do oštećenja pa i izlijetanja. Upravo zbog širine i prostranosti te dionice oznake "006", brzine kojima se vozila kreću su i veće čime se povećava i opasnost.




Samo nekoliko stotina metara dalje, u smjeru Okučana nailazimo na još jednu kritičnu točku i to u dugom desnom zavoju, prije samog uspona na Bijelu Stijenu. U samom zavoju također su stvorena ulegnuća koja "bacaju" vozilo na suprotnu traku. Spomenuta dionica ceste D5 je u nadležnosti "Hrvatskih cesta" kojima smo uputili i službeni upit o planovima sanacije ove ceste, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.


Cesta D5, a samim time i ova vrlo loša dionica ceste posebno je prometna upravo u ljetnim mjesecima kada njome prometuju brojni strani turisti iz sjeveroistočnog dijela Europe na putu prema Jadranu.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI