Lipičani grade dirt park: ¨Želimo se maknuti od računala i fejsa¨

Dirt staza u Lipiku
(FOTO: Igor Pleša)

18.07.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 4243

Na području Lipika nema dovoljno atraktivnih sadržaja na kojima bi djeca mogla kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme. S obzirom da je kod odraslih nedostajalo mašte, mladi su Lipičani uzeli stvari u svoje ruke i jednu zanimljivu ideju prezentirali Gradu koji je prihvatio njihovu inicijativu.

Nekolicina mladih u dobi od deset godina i više predložila je da se pokraj lipičkog stadiona izgradi biciklistička dirt staza na kojoj bi bilo mnogo skokova, zavoja i drugih atrakcija koje vožnju biciklom čine puno zanimljivijom.




- Želimo napraviti ovu stazu kako bismo se maknuli od računala, Facebooka i mobitela te slobodno vrijeme provodili vani. Do sada u našem gradu nije bilo dirt staze tako da smo morali ići u Pakrac gdje postoji jedna ovakva staza. No, Pakrac nije tako blizu pa su roditelji zabrinuti i ne puštaju nas baš da idemo - ističu mali Lipičani.


- Ova ideja stara je već tri godine i sada smo je uspjeli realizirati. Djeca nisu imala mjesto gdje bi kvalitetno provodila slobodno vrijeme i rekli su mi kako bi htjeli napraviti dirt stazu. Ja sam njihovu ideju prenijela Gradu Lipiku gdje su nam prvo predložili da stazu napravimo blizu Raminca, no smatrala sam da je to predaleko pa smo se na posljetku odlučili za ovu lokaciju. Dirt staza je prvi u nizu projekata kojima bismo željeli obogatiti ponudu sadržaja mladima - istaknula je Marica Melić, majka jednog od dječaka koji su inicirali ovaj projekt.



Stazu će, uz pomoć mehanizacije koju je osigurao Grad, u potpunosti izgraditi djeca tako da će ona biti baš onakva kakvu oni žele. Ovisno o vremenskim uvjetima bit će gotova za dva do tri tjedna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI