Autom uništili poklonac sv. Urbana; građani se žale na krađe

Autom se zabili u poklonac sv. Urbana na Sokolovcu
(FOTO: Aleksandar Grlić)

16.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5500

Pored predivnih vinograda i vrhunskog pogleda na Požegu i okolicu, brdo Sokolovac pravi je raj za uživanje u prirodi i sportu. Ima tamo i onih drugih aktivnosti jer Sokolovac je noću idealno mjesto za seks u automobilima. Nedavno je tako jedan par zaboravio povući ručnu kočnicu pa im se automobil zabio u poklonac sv. Urbana. Vinogradare i vikendaše ipak više uznemiruju učestale provale i vandalizmi.






- Nama je četiri puta provaljeno u dvije godine. Svaki put zovemo policiju i osiguranje nam nadoknadi štetu, ali šteta nije samo krađa. Izbiju nam dovratnike. Kad su razbijali veliki prozor isjekli su kožnu garnituru. Stalno se nešto događa. Ne možete ni sjekiru ostaviti vani, pokradu mi čak i posude u kojima dajem vodu psima, pokradu sve živo. Odnijeli su mi liniju, pokupili piće, paletu složenih drvenih otpadaka. Prošle smo godine lijepili pločice i nismo sve spremili tu večer. Drugi dan pločica nije bilo. Odvezli su mi i paletu betonskih stupova koje smo istovarili ručno s kamiona u vinograd. Moralo je to biti više ljudi i traktor. To je katastrofa - nabraja Dubravko Sečkar.


Ne žali se samo on. Provale su česte i kod susjeda, a lopovi uglavnom kradu stvari manje vrijednosti i rijetko budu kažnjeni.

- Najveći je problem što znamo tko to radi. Ovo što razbijaju to su maloljetnici, a ovi što kradu to su stariji. Jednog sam uhvatio i slikao kako je kod susjeda Zlatka ukrao peć. Sustigao sam ga s džipom kod križa i imao građansko uhićenje. Problem je što su to male vrijednosti i nikad ne dobiju neku kaznu. Nekidan su susjedu Miri ukrali tačke i sve limeno što im je trebalo. Uvijek se nešto događa. Glavni je većinom u zatvoru, ali kad nije odmah nešto nedostaje ili je polupano - dodaje Dubravko.

- Tu je bila jedna Bogorodica pored sv. Grgura. Prije godinu danas su je razbili na komadiće. Ne znam tko može tako nešto napraviti. Prije dvije su godine neki dečki razmontirali sjenicu i bacili niz brdo. Često vade stupove od ograde , režu žicu i lokote. Tu dolaze pušiti travu i piti. Sad je još dobro jer zadnjih godinu dana dolaze "zeleni" pa čiste brdo, no još uvijek bude boca i svakakvog smeća. Dosta im toga ispadne dok preskaču ogradu tako da kad je netko tu radije držimo otvorena vrata - priča Ivan Šimunović koji održava vinograde obitelji Šajnović i pokazuje što je ostalo od sjenice na poznatom vidikovcu "kod zastave".







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI