Ne nazire se kraj izgradnje, Kovačević optužuje državu

Ivica Kovačević ispred vrtića u Jakšiću
(FOTO: Lidija Galić)

15.07.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3673

Izgradnja jakšićkog vrtića počela je još 2011. godine, no još uvijek se ne nazire završetak ove 5,7 milijuna kuna teške investicije.

- Do sada su odrađeni radovi u vrijednosti 3,2 milijuna. Završene su vodovodne i elektro instalacije, a ovih se dana treba postavljati nadbeton te keramika. Od 2011. godine do danas od države smo dobili 1,6 milijuna kuna, a isto toliko osigurala je Općina. Prema prijašnjem dogovoru Ministarstvo regionalnog razvoja je trebalo financirati 80 posto iznosa, a ostalih 20 posto Općina. Nikakvu podršku s državne razine nemamo i ove godine nismo dobili ni lipe. Rekli su da će svu započetu socijalnu infrastrukturu u ovoj godini završiti, međutim ništa od toga. Da nam je Vlada osigurala milijun kuna vrtić bi bio završen – požalio se Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić.

Kaže kako su se prijavili i u Ministarstvo obrazovanja i sporta kako bi im osigurali novac za opremanje vrtića.





- Vrijednost opreme je oko 1,5 milijuna kuna. Početkom srpnja pozvani smo u ministarstvo gdje nam je jednostavno rečeno da Vlada još uvijek nije izradila operativni plan i da natječaja još uvijek nema – pojašnjava Kovačević.

Smatra da će u najboljem slučaju biti raspisani krajem 2015. godine.

- Pisao sam puno puta, tražio razgovore, na neke čekam već gotovo godinu dana. Nećemo odustati. Uskoro imamo Vijeće i ako ono dozvoli kreditno zaduženje investiciju ćemo privesti kraju. U suprotnom će do toga proteći još barem dvije godine – zaključio je Kovačević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI