Afera Baška: Neferović pod istragom, tvrdi da je sve čisto

Vedran Neferović
(FOTO: Aleksandar Grlić)

15.07.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 15019

Dokumente iz Grada Požege vezane za odmaralište u Baški zatražila je policija, potvrdio nam je gradonačelnik Vedran Neferović. Osim policije istu je dokumentaciju zatražila i Državna revizija. Sve se ovo događa nakon političkih istupa o ovoj temi te je, kako neslužbeno doznajemo, protiv gradonačelnika podnesena kaznena prijava DORH-u.

Podsjetimo, gradsko odmaralište u Baški na otoku Krku od 2011. godine koristi Ženski košarkaški klub Požega, a nedavno je osnovano trgovačko društvo Valis Aurea Baška j.d.o.o. kojemu je suosnivač i jedini direktor privatni poduzetnik iz Baške. Do osnivanja trgovačkog društva moralo je doći jer udruga prema novom zakonu nije mogla izvršiti kategorizaciju objekta, a nije ni imala sredstva da ga dovede na željenu razinu. Sporni su, međutim, ugovor i aneks ugovora koje su potpisali Vladimir Englman, predsjednik ŽKK Požega i gradonačelnik Neferović krajem prošle i početkom ove godine.


Klikni na sliku za uvećani pregled



Klikni na sliku za uvećani pregled



Klikni na sliku za uvećani pregled


Klikni na sliku za uvećani pregled

Iako ovi dokumenti, prema riječima gradonačelnika Neferovića, nikad nisu službeno urudžbirani kao službeni dokumenti Grada Požege, trgovačko društvo Valis Aurea Baška j.d.o.o. ih je iskoristilo prilikom zahtjeva za kategorizacijom objekta u Uredu državne uprave Primorsko-goranske županije, po kojemu dobiva rješenje.


Klikni na sliku za uvećani pregled


Klikni na sliku za uvećani pregled


Klikni na sliku za uvećani pregled


Klikni na sliku za uvećani pregled

Neferović tvrdi da je čist jer sporni ugovor i njegov aneks nisu službeni dokumenti, nemaju klasu niti urudžbeni broj, već su samo dio korespodencije između ŽKK Požega i Grada Požege u svrhu prijedloga koji je trebao biti upućen Gradskom vijeću. Kao dokaz svojoj tvrdnji navodi da se ŽKK Požega u zahtjevu za produženjem ugovora s Gradom poziva na važeći ugovor iz 2011. godine, a s takvim se zahtjevom išlo i prema Gradskom vijeću. Gradu Požegi nije nanesena nikakva šteta, a korisnik odmarališta nije na osnovu spornih isprava ostvario ništa što ne bi mogao ostvariti da je priložio već važeći ugovor iz 2011. godine. Neferovićev odgovor u cijelosti pročitajte ovdje:


Klikni na sliku za uvećani pregled

Gradsko vijeće je na pretposljednjoj sjednici jednoglasno usvojilo odluku o izmjenama i dopunama odluke o davanju na korištenje i upravljanje Dječjeg odmarališta u Baški, temeljem koje je zaključen važeći aneks ugovora. Po njemu novoosnovano trgovačko društvo, kojemu je suosnivač ŽKK Požega, ima pravo upravljati odmaralištem do 2016. godine uz obvezu da se tada napravi procjena vrijednosti objekta. Za ovu odluku svoj je glas dao i vijećnik HDSSB-a iako je nakon toga županijski predsjednik ove stranke i saborski zastupnik Dražen Đurović sazvao dvije konferencije za medije pozivajući DORH da istraži cijeli slučaj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI