Gosti iz Kutine s lakoćom osvojili turnir i 12.000 kuna (foto)

Prljavi psi iz Kutine, pobjednici pakračkog turnira
(FOTO: Igor Pleša)

13.07.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 7520

Pobjedom u finalu s 4:1 nad ekipom Profine iz Pakraca Prljavi psi iz Kutine osvojili su ovogodišnji Ljetni malonogometni turnir u Pakracu.

Zbog loših vremenskih uvjeta u četvrtak i petak utakmice polufinala i finala odigrane su jučer. U polufinalima su se sastali Prljavi psi i Šume Šugić te Profine i Cafe bar Pub Vinarija Ćasić. U prvoj polufinalnoj utakmici Prljavi psi su bez većih problema svladali pakračke Šume Šugić rezultatom 4:1, dok je Profine u neizvjesnoj utakmici rezultatom 2:0 pobijedio prošlogodišinje pobjednike, ekipu Cafe Bar Pub Vinarija Ćasić.







Nakon jedne revijalne utakmice u kojoj su igrale mlađe kategorije pakračkog Hajduka, odigrane su utakmice za treće mjesto te finale. Šume Šugić, za koju su nastupali igrači iz Pakraca i Lipika i Cafe Bar Pub Vinarija Ćasić koja okuplja igrače iz Pakraca, Lipika, i okolice Požege odigrale su fantastičnu utakmicu punu golova i preokreta, a pobjednik je na kraju odlučen izvođenjem sedmeraca. Požežani su odlično otvorili utakmicu te su autogolom Baškiere i pogotkom Aleksandra Darmopila poveli 2:0. Iako se činilo da je utakmica već tada riješena Šume Šugić su izvrsnim pogocima Ivana Kaurina i Filipa Matijaševića uspjeli izjednačiti. Antoni Širić je ekipu Cafe Bar Pub Vinarija Ćasić ponovno doveo u vodstvo, no Filip Matijašević je još jednim pogotkom izjednačio, a Ivica Šugić doveo Šume Šugić u vodstvo. Ipak, Požežani se nisu predali te su golovima Mire Lujića i Josipa Mirodara preokrenuli rezultat. Vodstvo su držali do posljednje minute kada su Šume Šugić, tridesetak sekundi prije kraja, uspjeli izjednačiti pogotkom Mateja Grafine pa je rezultat nakon 40 minuta igre bio 5:5 te su odigrani produžetci u kojima nije nedostajalo neizvjesnosti. Šume Šugić su povele još jednim pogotkom Ivana Kaurina, nakon čega su imali odličnu priliku čijom bi realizacijom riješili pitanje pobjednika, no zakomplicirali su situaciju i Požežanima pružili priliku za izjednačenje što su oni i iskoristili te su pogotkom Nikole Mihovića poravnali rezultat. S obzirom na to da je rezultat nakon produžetaka bio 6:6, pristupilo se izvođenju sedmeraca u kojem su gosti bili smireniji.



Finale koje je uslijedilo nije bilo toliko neizvjesno te su Prljavi psi rezultatom 4:1 potpuno zasluženo pobijedili ekipu Profine. Dva pogotka za Prljave pse postigao je Tihomir Novak dok su po jedan gol dodali Miroslav Vasik i Stjepan Petrović. Jedini strijelac za Profine bio je Alen Bešić.





Uz pobjednički pehar ekipa iz Kutine osvojila je i novčanu nagradu od 12 tisuća kuna. Nakon proglašenja pobjednika dodijeljena su priznanja za najboljeg igrača, strijelca, mladog i igrača te vratara. Najbolji igrač i vratar su Stjepan Petrović i Ivan Tolušić iz pobjedničke ekipe, najbolji mladi igrač je Matej Grafina iz Šuma Šugić, a najbolji strijelac sa sedam postignutih pogodaka je Stipan Šugić iz iste ekipe.









Udruga Mali most iz godine u godinu sve bolje organizira ovaj događaj, a to potvrđuju i riječi najboljeg igrača turnira Stjepana Petrovića koji je istaknuo kako je organizacija bila odlična.



- Jedini problem je što je bilo dosta ekipa izvana i sve je to bilo relativno teško uskladiti, no organizatori su ekipama maksimalno izašli u susret i sve je bilo na visokoj razini. Što se tiče moje ekipe, ovo je prvi put da igramo zajedno, neke utakmice smo odigrali u nešto slabijem sastavu jer svi nisu mogli doći, no u završnici smo bili kompletni tako da smo u sastavu imali igrače koji imaju iskustvo igranja u prvoj ligi te su našu igru podigli na jednu višu razinu. Nadam se da ćemo se sljedeće godine također okupiti i obraniti ovogodišnji naslov - istaknuo je Petrović.

FOTO Pogledajte fotografije s afterpartyja održanog u dvorištu Hotela Pakrac.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI