Manje nesreća, ali više prometnih prekršaja nego lani

Prometna nesreća u Badljevini
(FOTO: Mario Barać)

13.07.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3400

Dvije su osobe poginule, 13 ih je teško, a 86 lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama koje su se dogodile u prvih šest mjeseci na području Policijske uprave požeško-slavonske, izvijestila je na nedavnoj konferenciji za medije glasnogovornica Ivana Radić.

Ukupno su zabilježene 243 nesreće što je 17 nesreća manje nego u istom periodu prošle godine. Lani je ozlijeđeno 50 osoba više od koji su dvije poginule, 25 ih je bilo teško, a 124 lakše ozlijeđeno.

Smanjenje broja nastradalih osoba zabilježeno je u sve tri Policijske postaje, navodi se u izvješću iz PU požeško-slavonske.


Među nastradalima je najviše vozača, njih 66, zatim 27 putnika i osam pješaka. Ozlijeđeno je i šestero djece od kojih jedno teže i pet lakše.


Najviše je bilo slijetanja s ceste, zatim udara u parkirano vozilo te bočnih sudara.

Brzina je najčešća okolnost koja prethodila prometnim nesrećama i dovela je do 64 nesreće što je oko 25 posto od ukupnog broja nesreća.

U prvom je polugodištu u nadzoru prometa u PU požeško-slavonskoj zabilježeno gotovo šest tisuća prekršaja, odnosno 15 posto više nego u istom periodu prošle godine. Najviše ih je evidentirano na području PP Požega, više od dvije i pol tisuće, zatim oko tisuću i pol na području PP Pakrac te na pleterničkom području gotovo 1 800.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI