Što nedostaje mladima u Požegi? Pogledajte raspravu! (video)

Rasprava u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice
(FOTO: Aleksandar Grlić)

12.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5085

"Zašto često kulturna događanja u Požegi zjape prazna? Je li riječ o inertnosti, manjku kvalitetnih sadržaja ili neinformiranosti i može li se tome na neki način doskočiti?", samo su neka od pitanja na koja su mladi pokušali pronaći odgovor na otvorenoj raspravi u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi.



- Mislim da bi trebalo prvo puno više informirati ljude te ih motivirati da dođu na događaje kojih u Požegi ima puno. Mladi ne žele dolaziti na takve događaje, neki zato što su inertni, a neki jer nisu informirani. Mislim da, kada bi se konstantno radilo na takvim događajima, da bi mladi više dolazili te tako poboljšavali sebe i naš grad. Mislim da Požegi nedostaje jedan trg, jedno središte gdje će biti centar događanja. Vjerujem da će to biti novi prostor knjižnice, da će se u njemu mladi moći okupljati, obrazovati i dolaziti do informacija gdje dalje i što raditi u gradu - rekao nam je David Musil-Todorović, jedan od sudionika rasprave.





Tribine s ciljem poboljšanja kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja u Požegi održavat će se svakog petka u 19 sati u istom prostoru. Idući tjedan svoj dolazak su najavili gradonačelnik Vedran Neferović te predstavnici gradskih institucija i udruga. Sudionici jučerašnje rasprave su se obvezali pokušati dovesti barem još jednu osobu. S obzirom na to da ih je bilo 30-ak, iduća tribina bi mogla biti još dinamičnija.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI