¨Kroz štrade i šorove¨: Dašak požeške kulture u Blatu

Večer koja je spojila korčulansku i požešku kulturu
(FOTO: Narodna knjižnica Blato)

12.07.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4860

Viteško udruženje Kumpanjija, Narodna knjižnica Blato i kulturna udruga Quadrivum organizirali su izložbeno-pjesničku večer "Kroz štrade i šorove" u Blatu na otoku Korčuli. Večer je zamišljena kao spoj Blata i Požege.



Predstavljene su pjesme blatskih pjesnikinja Đurđice Šeparović, Jadranke Žuvele i Miljenke Sardelić te Požežanke Ane Neferović koja je predstavila svoju drugu zbirku poezije "Vlati na vjetru".





U izložbenom dijelu večeri mogle su se vidjeti korčulanske i požeške narodne nošnje te izložba "Požega u zlatnom dobu razglednica" koja je predstavljena uz pomoć Gradskog muzeja Požega. Povod organizacije ove večeri je gostovanje viteškog udruženja iz Blata na nadolazećem Aurea festu u Požegi.



Turističke zajednice Blata i Požege također su poduprle ovaj događaj. Stanovnici Blata, njihovi gosti te ostali žitelji otoka Korčule uživali su u bogatoj večeri, izvijestila nas je Franciska Jurišić Bačić, v.d. ravnateljice Narodne knjižnice Blato.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI