Pilon: Proračun nije prenapuhan, imamo bolje punjenje nego lani

Mario Pilon, dogradonačelnik Požege
(FOTO: Lidija Galić)

12.07.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 9153

Proračun Grada Požege povećan je za nešto više od četiri posto i sada iznosi 80,2 milijuna kuna što je za oko 3,4 milijuna kuna više od prvotno izglasanog proračuna za ovu godinu.

- Prvenstveno se to odnosi na prihode koji su planirani u ovoj godini od komunalnog doprinosa, zatim od sredstava Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu odn 1,5 milijuna kuna, potpore Hrvatskog olimpijskog odbora za Rekreaciju te zbog preraspodjele sredstava unutar Požeškog sportskog saveza i novoosnovane ustanove „Sportski objekti Požega“ do kraja ove godine – pojasnio je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Vedran Neferović.

Dodao je da se proračun prema dosadašnjim pokazateljima puni bez ikakvih poteškoća.


Klub vijećnika SDP-a nije prihvatio ovakvo obrazloženje jer smatraju da je prenapuhan i neostvariv.




- Na prihodovnoj je strani vidljiv manjak od 2,5 milijuna kuna. Komunalni doprinosi su lani bili oko 8,9 milijuna kuna i teško da će ove godine biti ostvareni u planiranom iznosu od 11,2 milijuna. Nećemo sudjelovati u ovakvom rebalansu – rekla je Marica Zovko (SDP).

Miro Rašić (nezavisni vijećnik) ustvrdio je da će, kao i kod donošenja proračuna, i ovaj puta biti suzdržan kod glasovanja jer i dalje ne vidi poticanje obrtništva i poljoprivrede.

- Gospođo draga, proračun nije prenapuhan. Manjak od 2,5 milijuna kuna je tu zbog Glazbene škole jer smo ih morali platiti iz gradskog proračuna jer nije poštivan prethodno potpisani ugovor. Ostvarili smo uštede u „hladnom pogonu“, a za Vašu informaciju imamo bolje punjenje proračuna nego lani – kratko je pojasnio dogradonačelnik Mario Pilon.



- Komunalna naknada planirana je u većem iznosu zbog investicija o kojima mi u Gradu razgovaramo i za koje znamo i Vaše konstatacije nisu točne – dodao je Pilon.

Presudan je glas u izglasavanju Prijedloga izmjena i dopuna proračuna za ovu godinu bio onaj HSU-ove vijećnice Mirjane Novaković.

Ona pak smatra da je proračun realan, ali i dodaje da će je itekako zanimati njegovo izvršenje za prvih šest mjeseci.



Rebalans je usvojen s 11 glasova ZA, SDP-ove su vijećnice bile protiv, a kao što je i najavio suzdržan je bio Miro Rašić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI