Asfaltira se cesta u G. Obriježi i gradi most kod Ploština

Župan Alojz Tomašević i gradonačelnik Davor Huška u obilasku radova
(FOTO: Igor Pleša)

11.07.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 3751

Početak radova na županijskoj cesti u Gornjoj Obriježi, vrijednih 230 tisuća kuna, očekuje se krajem srpnja, a sve troškove pokrit će Požeško-slavonska županija, istaknuto je župan Alojz Tomašević prilikom današnjeg posjeta dvama gradilištima na pakračkom području.

Uz župana, cestu u Gornjoj Obriježi i gradilište mosta na rijeci Bijeloj između Kapetanovog Polja i Ploština, obišli su Davor Huška, pakrački gradonačelnik, Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste te Davor Novinc, voditelj ispostave Hrvatskih voda u Daruvaru. Cesta u Gornjoj Obriježi nalazi se uz spomen obilježje poginulim braniteljima i to je jedan od razloga zašto se ona obnavlja.

- Naš ključni cilj je zaustaviti odlazak mladih ljudi. Nažalost, evo danas smo se u Obriježi još jednom prisjetili 23-oje naših mladih prijatelja i suboraca. Moje prošlogodišnje obećanje da taj prostor njima u čast moramo moramo urediti, realizirat ćemo do sljedeće obljetnice njihove pogibije 6. listopada - istaknuo je Tomašević.


Novi most na rijeci Bijeloj kod Ploština će uvelike olakšati posao lokalnih poljoprivrednika jer su dosadašnjom regulacijom rijeke bili odsječeni.


- Radove na izgradnji mosta vrijedne oko 300 tisuća kuna financirat će Grad Pakrac i Hrvatske vode. Pakrac će u tom iznosu sudjelovati sa 150 tisuća kuna dok će ostatak troškova pokriti Hrvatske vode. Završetak radova očekujemo krajem mjeseca - istaknuo je Novinc.

Prilikom posjeta rijeci Bijeloj župan se osvrnuo i na poplave koje su našu županiju pogodile prije nešto manje od dva mjeseca te istaknuo kako je ukupna šteta u našoj županiji procijenjena na 90 milijuna kuna od čega 20 milijuna kuna otpada na štete na prometnicama, 8 milijuna kuna šteta imaju Hrvatske vode, a ostatak su štete na stambenim, poljoprivrednim i gospodarskim objektima.

- Nadam se da će Vlada odobriti sredstva za naknadu štete jer, kao što stalno ponavljam, i mi smo dio Hrvatske - zaključio je Tomašević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI