Asfaltira se cesta u G. Obriježi i gradi most kod Ploština

Župan Alojz Tomašević i gradonačelnik Davor Huška u obilasku radova
(FOTO: Igor Pleša)

11.07.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 3755

Početak radova na županijskoj cesti u Gornjoj Obriježi, vrijednih 230 tisuća kuna, očekuje se krajem srpnja, a sve troškove pokrit će Požeško-slavonska županija, istaknuto je župan Alojz Tomašević prilikom današnjeg posjeta dvama gradilištima na pakračkom području.

Uz župana, cestu u Gornjoj Obriježi i gradilište mosta na rijeci Bijeloj između Kapetanovog Polja i Ploština, obišli su Davor Huška, pakrački gradonačelnik, Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste te Davor Novinc, voditelj ispostave Hrvatskih voda u Daruvaru. Cesta u Gornjoj Obriježi nalazi se uz spomen obilježje poginulim braniteljima i to je jedan od razloga zašto se ona obnavlja.

- Naš ključni cilj je zaustaviti odlazak mladih ljudi. Nažalost, evo danas smo se u Obriježi još jednom prisjetili 23-oje naših mladih prijatelja i suboraca. Moje prošlogodišnje obećanje da taj prostor njima u čast moramo moramo urediti, realizirat ćemo do sljedeće obljetnice njihove pogibije 6. listopada - istaknuo je Tomašević.


Novi most na rijeci Bijeloj kod Ploština će uvelike olakšati posao lokalnih poljoprivrednika jer su dosadašnjom regulacijom rijeke bili odsječeni.


- Radove na izgradnji mosta vrijedne oko 300 tisuća kuna financirat će Grad Pakrac i Hrvatske vode. Pakrac će u tom iznosu sudjelovati sa 150 tisuća kuna dok će ostatak troškova pokriti Hrvatske vode. Završetak radova očekujemo krajem mjeseca - istaknuo je Novinc.

Prilikom posjeta rijeci Bijeloj župan se osvrnuo i na poplave koje su našu županiju pogodile prije nešto manje od dva mjeseca te istaknuo kako je ukupna šteta u našoj županiji procijenjena na 90 milijuna kuna od čega 20 milijuna kuna otpada na štete na prometnicama, 8 milijuna kuna šteta imaju Hrvatske vode, a ostatak su štete na stambenim, poljoprivrednim i gospodarskim objektima.

- Nadam se da će Vlada odobriti sredstva za naknadu štete jer, kao što stalno ponavljam, i mi smo dio Hrvatske - zaključio je Tomašević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI