¨Htio sam se vratiti u Hrvatsku, osnovati tvrtku i zapošljavati¨

Denis Zandona
(FOTO: Igor Pleša)

11.07.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 11613

Na pakračko-lipičkom području poduzetništvo ne cvjeta i nažalost relativno često svjedočimo zatvaranju tvrtki. Ipak, postoje i pozitivni primjeri mladih poduzetnika koji su na našem području odlučili osnovati tvrtku i polako pokretati posrnulo gospodarstvo. Jedan od takvih mladih i entuzijastičnih poduzetnika je 26-godišnji Denis Zandona, direktor tvrtke Ices.

Iako je rođen u Hrvatskoj, s tri godine je s roditeljima odselio u Italiju gdje se obrazovao za električara, a uz to je položio i cijeli niz stručnih tečajeva koji mu sada značajno pomažu u poslu. Vratio se tek prije dvije godine kada je, u suradnji s istoimenom talijanskom tvrtkom, pokrenuo posao.

- Oduvijek sam sanjao da se vratim u Hrvatsku, osnujem tvrtku i zapošljavam ljude. Partneri iz Italije tražili su nekoga da s njima pokrene proizvodnju u Pakracu i to je bila prava prilika da ostvarim svoj san. Nakon nekoliko razgovora sve smo se dogovorili i na taj način sam pokrenuo posao. Naša tvrtka se bavi proizvodnjom senzora visoke preciznosti i trenutačno sve proizvode šaljemo matičnoj tvrtci u Italiji koja ih plasira na svjetsko tržište - ističe Zandona.


Tvrtka Ices proizvodne pogone ima u poduzetničkom inkubatoru i tamo će poslovati do kraja 2017. godine.


- Prilikom otvaranja tvrtke imali smo podršku Poduzetničkog centra i Grada Pakraca koji su nam osigurali povoljan najam prostora, ali i stručna savjetovanja, a veliku pomoć imali smo i od poduzetnika u poduzetničkoj zoni koji također posluju s partnerima u Italiji. Nije uvijek sve bilo idealno, ali uz suradnju smo uspjeli rješiti puno problema i postići kvalitetne rezultate. Trenutačno imamo zaposleno 16 djelatinka koji su najzaslužniji za doasadašnje rezultate, a planiram i dalje zapošljavati, ali ipak, to će ovisiti o tržištu koje je dosta nepredvidivo - rekao je Denis.

On ističe da, nakon izlaska iz poduzetničkog inkubatora, u Pakracu planira kupiti halu i eventualno proširiti proizvodnju, no napominje kako će taj proces ići nešto sporije s obzirom da stvaraju proizvod koji zahtijeva puno pažnje i usavršavanja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI