Na popisu 120 poplavljenih Lipičana; isplate kreću sljedećeg tjedna

Duško Kliček i Robert Markt
(FOTO: Igor Pleša)

08.07.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 3962

Nakon utvrđivanja konačnih popisa Lipičana pogođenih poplavama, koji bi danas ili sutra trebao biti u potpunosti definiran, građani prve isplate mogu očekivati početkom sljedećeg tjedna.

Kako bi provjerio stanje na terenu i vidio u kojoj je fazi izrada popisa građana koji imaju pravo na pomoć Hrvatskog Crvenog križa, Lipik i Pakrac je posjetio Robert Markt, izvršni direktor ove organizacije.

On ističe kako će građani novac moći podignuti najviše tri dana nakon što Grad Lipik dostavi konačan popis osoba koje imaju pravo na pomoć. Građani će pomoć moći podignuti u pošti gdje će službeniku na šalteru dati osobnu iskaznicu preko koje će ih on evidentirati i vidjeti imaju li pravo na isplatu.


- Pravo na pomoć imaju oni građani koji zadovoljavaju dva glavna uvjeta. Prvi uvjet je da se nalaze na županijskom popisu šteta na stambenim objektima, a drugi da su na dan polave imali prijavljeno prebivalište na popavljenom području - istaknuo je Markt. On je rekao kako iz naše županije još nitko nije dobio pomoć jer popisi još uvijek nisu konačni.


- Za sada smo pomoć isplatili u samo dvije općine u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje je popise bilo vrlo lako utvrditi jer su svi bili poplavljeni. Važno je napomenuti da sredstva koja će HCK isplaćivati nisu naknada štete već pomoć građanima da što prije život vrate u normalu - zaključio je Markt.

Anita Jurković iz lipičke gradske uprave ističe kako su popisi sastavljeni te kako se samo čekaju potvrde o prebivalištu, što je u nadležnosti MUP-a. - Na popisu imamo 120 osoba, odnosno 38 kućanstava koje imaju pravo na pomoć. MUP će svoj dio posla vjerojatno odraditi već danas tako da građani mogu očekivati prve isplate početkom sljedećeg tjedna - istaknula je Jurković.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI