Burno i zanimljivo: Mezak Stastny pozvala Majera na kavu

Županijska skupština
(FOTO: Lidija Galić)

07.07.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 8605

Županijski su vijećnici danas odradili posljednju sjednicu prije godišnjih odmora. Gotovo sve točke dnevnog reda usvojene su bez diskusije, a većih rasprava nije bilo ni u aktualnom satu.

Vijećnicima su i dalje omiljena tema posljedice od poplava gdje se ponovno moglo čuti kako se kao spasonosno rješenje za ovaj kraj nameće akumulacija Kamenska. Župan Alojz Tomašević iskazao je nezadovoljstvo zbog zastoja radova na akumulaciji Šumetlica jer, tvrdi, postoji bojazan da radove neće biti moguće nastaviti zbog trajanja građevinske dozvole.




Antonija Jozić (HDZ) nezadovoljna je što još uvijek nije dobiven odgovor na troškovnik o sanaciji šteta na pleterničkom području u visini od 3,6 milijuna kuna.


- Imam informaciju da novca u Hrvatskim vodama za to nema – rekla je.

Župan Tomašević potvrdio je da poteškoća ima, ali da će ustrajati na tome da više od 70 milijuna kuna šteta od poplava država sanira te da u četvrtak zbog toga ima dogovoren sastanak s generalnim direktorom Hrvatskih voda Ivicom Plišićem.

- Isplata četiri tisuće kuna po stanovniku krenut će ovih dana. Sutra će biti poznati točni podaci i za sada znamo da je riječ o 1.300 osoba s pleterničkog područja, 50 s požeškog, 200 s pakračkog i gotovo sve naše općine imaju stradalih. Ukupno će im iz Crvenog križa biti isplaćeno 6,2 milijuna kuna – odgovorio je župan.



Kraj aktualnog sata predsjednica Županijske skupštine Mirela Mezak Stastny iskoristila za poziv na kavu kolegi Danijelu Majeru.

- Čula sam da ste izjavili da biste, da ste predsjednik Županijske skupštine, drukčije vodili Skupštinu. Pozivam Vas na kavu da porazgovaramo o tome, a Vama samo poručujem: budite svoji – rekla je Mezak Stastny.

U nastavku sjednice osam je točaka dnevnog reda ekspresno odrađeno. Usvojena su, između ostalog, izvješća o reviziji i provedbi razvojne strategije za prošlu godinu te prijedlozi o osnivanju Srednje škole u Pleternici i Savjeta mladih Požeško-slavonske županije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI