Uvjetno mišljenje revizije: Nedostatci iz prošlih godina se ponavljaju

Županijska skupština - predsjednica Mirela Mezak Stastny u sredini
(FOTO: Mario Nakić)

03.07.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4085

Državna revizija je u svom nalazu za 2013. godinu o poslovanju Požeško-slavonske županije izrazila uvjetno mišljenje. Uočeni su isti nedostatci kao i prethodnih godina, a to je nenamjensko trošenje pojedinih proračunskih prihoda, izostanak uplate u državni proračun dijela sredstava od povrata kredita namijenjenih razvoju poljoprivrede, isplata mase sredstava za plaće u iznosu većem od dozvoljenog te donošenje programa mjera radi podmirenja obveza i pokrića manjka prihoda i primitaka.

U prijedlogu koji će se naći pred vijećnicima Županijske skupštine na sljedećoj sjednici, župan Alojz Tomašević predlaže da nalaz Državne revizije bude prihvaćen kao i objašnjenje u kojemu se navodi da zbog teške financijske situacije Županija nije bila u mogućnosti izvršiti povrat sredstava prema Ministarstvu poljoprivrede i da će to učiniti čim se za to steknu uvjeti. Također, krajem prošle godine donesena je Odluka o smanjenju osnovice za izračun plaće djelatnika i dužnosnika za 10 posto s primjenom od početka ove godine, čime će masa plaće biti u skladu sa zakonskim odredbama. Manjak prihoda ostvaren je zbog preuzimanja kreditnih i ostalih obveza Županijske uprave za ceste u stečaju i davanja pozajmica privatnim trgovačkim društvima izdavanjem mjenica u prijašnjim razdobljima te Županija, sukladno mogućnostima, poduzima određene korake u cilju smanjenja troškova i poboljšanja naplate prihoda.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI