Prva Ljetna škola povijesti u znaku Prvog svjetskog rata

Ljetna škola povijesti
(FOTO: Pozega.hr)

02.07.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 2811

Učenici osnovnih i srednjih škola sudjeluju u Ljetnoj školi povijesti koju organiziraju Povijesno društvo Požega i Katolička gimnazija u partnerstvu s Hrvatskim odborom za obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata, Hrvatskim institutom za povijest, Školskom knjigom i Gradskom knjižnicom Požega.

Glavna tema ovogodišnje Ljetne škole povijesti je Prvi svjetski rat i požeška perspektiva. Vodeći povjesničari kroz radionice pripremaju učenike za samostalan istraživački rad. Jučer je predstavljena knjiga Balkanski ratovi 1912-1913. autora dr.sc. Igora Despota u Gradskoj knjižnici gdje je ujedno otvorena izložba "Fragmenti Velikog rata (1914-1918.)" autora Gorana Đurđevića, Vjekoslava Krambergera i Vinka Tadića.

Za danas je najavljeno predstavljanje publikacija Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje u prostorijama Katoličke gimnazije s početkom u 16 sati, a povijesna izdanja će posjetiteljima predstaviti dr.sc. Stanko Andrić i dr.sc. Branko Ostajmer.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI