Mali most za teniske terene: ¨Treba pomaknuti tu priču s mrtve točke¨

Članovi udruge Mali most na sadašnjem igralištu za tenis u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

02.07.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5771

Danas od 19 sati na Stadionu malih sportova u Pakracu (popularnom "Partizanu") započinje 18. Ljetni malonogometni turnir u Pakracu.

Na turniru koji i ove godine organiziraju članovi Udruge mladih "Mali most", sudjeluje 11 ekipa, a organizatori su sav prihod odlučili prenamijeniti za drugi sport - tenis.

- Nevjerojatno je da Pakrac ni danas nema niti jedan adekvatan zemljani teniski teren. Postoji teren s tvrdom, asfaltnom podlogom koji je u jako lošem stanju, a opće je poznata stvar da stariji sportaši i rekreativci zaziru od tvrde betonske podloge zbog mogućih ozljeda. Bez obzira na to, na ovom terenu pored Gradskog stadiona često je gužva i ponekad se čeka na red za igranje. U Pakracu postoji interes za ovim sportom, a javilo nem se dosta mladih s pitanjem hoće li se graditi zemljani teniski teren - pojašnjava Dino Prohaska iz udruge "Mali most".





Zato su mladi iz "Malog mosta" odlučili prihod od malonogometnog turnira namijeniti izgradnji dvaju teniskih igrališta čija vrijednost iznosi, prema postojećem idejnom projektu, oko 250 tisuća kuna.



- Nije važno koliko ćemo prikupiti, važno je da cijelu tu priču o kojoj se priča već godinama, napokon pomaknemo s mrtve točke. Vjerujem da se igrališta mogu izgraditi i za manje novca, a vjerujem da ćemo ovim potezom potaknuti i ostale i da ćemo za nekoliko godina u Pakracu napokon imati kvalitetne teniske terene - zaključuje Prohaska.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI