Utvrđuje se popis Lipičana nastradalih u poplavi

Popisivanje nastradalih u poplavi u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

01.07.2014. | Mario Barać
Pregleda: 2540

Predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Grada Lipika započeli su danas s popisivanjem osoba koje su u nedavnim poplavama na području Lipika pretrpjele štete, a radi najavljene isplate pomoći od 4 tisuće kuna po članu kućanstva.

Prema popisu Povjerenstva za utvrđivanje šteta od elementarne nepogode, na području Lipika je štetu od poplava pretrpjelo 58 objekata, a popisivači će temeljem predočavanja osobne iskaznice i OIB-a utvrditi točan broj osoba koje imaju pravo na spomenutu financijsku pomoć.




- Neki su se već ranije javili i evidentirali u Crvenom križu u Pakracu, a plan je da sve ostale obiđemo danas do kraja dana - rekao je Milorad Nikolić ispred Crvenog križa.


Duško Kliček, ravnatelj GC HCK Pakrac pojašnjava kako će pri podjeli financijske pomoći biti ključno uvjerenje o prebivalištu. - Za osobe koje na osobnoj iskaznici nemaju adresu prebivanja na adresi oštećene kuće zatražit ćemo dodatno uvjerenje o prebivalištu, a iz središnjice su javili da kao dokaz može poslužiti i potvrda da su za nastradali objekt plaćane režije kao i komunalna naknada. Planiramo sutra uskladiti konačni popis i poslati ga u središnjicu u Zagreb. S obzirom da nas požuruju da što prije pošaljemo popis, vjerujem da će prve isplate krenuti ili krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna - pojašnjava Kliček. Dodaje i kako će danas biti razduženo 20 isušivača prostora koji su bili u funkciji u Lipiku, a bit će poslani u nastradala područja u Slavoniji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI