Raskrižje koje zbunjuje: Od 10 vozača samo dvoje ga razumiju

Raskrižje kod Hotela Pakrac
(FOTO: Igor Pleša)

01.07.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 15247

Iako su semafori kod Hotela Pakrac vrlo rijetko ne rade, kada se to dogodi situacija na ovom raskrižju postaje kaotična i relativno opasna. Glavni razlozi koji dovode do ovakve situacije su nepažnja vozača koji voze napamet i ne gledaju znakove, ali i činjenica da je državna cesta višeg ranga sporedna državnoj cesti nižeg ranga. Iako su znakovi dobro postavljeni i pravilno reguliraju promet, sama postava ovih cesta zbunjuje vozače.



Tako je državna cesta D5 od Pakraca do Daruvara sporedna, dok je državna cesta D38 od Pakraca do Požege glavna. Neobično je i to da, primjerice, vozač koji skreće lijevo, ako ide iz Pakraca prema Lipiku, ima prednost pred vozačem koji ide ravno, iz Lipika prema Daruvaru. Na prošloj sjednici pakračkog Gradskog vijeća ovo pitanje je aktualizirao i vijećnik Neven Garača koji je istaknuo kako je sadašnje stanje posebno zbunjujuće za vozače koji dolaze iz Lipika. Marija Čar, voditeljica Odsjeka za graditeljstvo i komunalne djelatnosti odgovorila je kako je Grad poslao upit Hrvatskim cestama u Slavonskom brodu, no još uvijek nisu dobili odgovor.







Zdravko Svjetličić, upravitelj Nadcestarije Pakrac, istaknuo je kako je raskrižje na ovaj način uređeno na inicijativu policije jer je na Velikom mostu bilo dosta prometnih čepova. Ovakvom regulacijom taj je problem riješen.

- Neobično je da onaj tko vozi ravno mora propustiti vozača koji skreće ulijevo i od desetak vozača koji prođu vjerojatno se svega dvoje ili troje zaustavi ako dolaze iz smjera Lipika, no ipak, uvijek se na raskrižju nađe netko tko pazi i gleda znakove pa na svu sreću još nije bilo nesreća. Mi nastojimo da semafori što kraće budu isključeni kako vozači ne bi imali nikakvih dvojbi - istaknuo je Svjetličić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI