Fond i Grad sufinancirat će obnovu kuća građanima

Darko Puljašić, Vedran Neferović i Mario Pilon
(FOTO: Lidija Galić)

01.07.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4834

Gradu Požegi osigurano je 990 tisuća kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za provedbu  projekta energetske obnove kuća.

- Ukupna je vrijednost projekta je 2,4 milijuna kuna. Grad će osigurati 247 tisuća kuna dok će preostalih 50 posto sredstava osigurati sami korisnici koji se budu javili na natječaj - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović na današnjoj konferenciji za novinare.

Dodaje da će po dobivanju suglasnosti biti raspisan natječaj te da bi to moglo biti već za desetak dana.


- Maksimalan iznos je 75 tisuća kuna po prijavi od čega Fond i Grad participiraju s iznosom od 37.500 kuna dok korisnik plaća preostali iznos. Ako je iznos manji Grad i Fond osiguravaju 50 posto, ukoliko je iznos radova veći razlika ide na teret korisnika - pojasnio je Neferović.


Projektom se planira obuhvatiti 33 objekta, no ako predloženi projekti ne budu imali predviđenu maksimalnu vrijednost moguće je da će ih biti obuhvaćeno i više. Jedan od preduvjeta je dokaz da je zgrada legalizirana.

Slijedi prezentacija za one koji se budu željeli javiti na natječaj kako bi znali što sve trebaju priložiti za kandidaturu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI