Invalid ne može prijeći cestu ispred vlastite kuće

Pješački prijelaz u Slavonskoj ulici nije prilagođen osobama s invaliditetom
(FOTO: Mario Barać)

27.06.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6731

Pješački prijelazi po prirodi svoga postojanja trebaju pješacima omogućiti sigurno i normalno prelaženje ceste. Kažemo "trebaju" jer pješački prijelaz u Slavonskoj ulici u Lipiku Josipu Babcu, osobi s invaliditetom, nije ni od kakve koristi.



Ovom 67-godišnjem Lipičaninu je prije tri godine amputirana lijeva noga pa se kreće iskučivo u kolicima, a sporni pješački prijelaz je označen ispred njegove obiteljske kuće.





 - S jedne strane zebra završava na ivičnjaku koji je za 10-ak centimetara viši od ceste i nema šanse da se sam popnem. Kada bi mi to i uspjelo, do nogostupa ima metar travnate površine. U drugom smjeru je isto problem jer cesta vodi na travu pa na nogostup, a smetaju mi i plinska kutija i prometni znak. I kako da ja sada koristim taj pješački prijelaz? - pita se Josip.



Da ironija bude veća, u prelasku mu smeta upravo prometni znak koji obavještava da je na cesti pješački prijelaz.

Slavonska ulica u Lipiku je dio državne ceste D5, u nadležnosti je Hrvatskih cesta, a posljednji put je sanirana prije nekoliko godina.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI