Pleternicu očekuje vikend zaprežnih utrka uz zanimljiv popratni sadržaj

26.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 7508

Međunarodnim konjičkim turnirom na pleterničkom Hipodromu ovog će vikenda biti zaključen ovogodišnji LIDAS u Pleternici.

U organizaciji Konjičkog kluba Pleternica i uz potporu Grada Pleternice, na trodnevnom će turniru biti održano Prvenstvo Hrvatske u vožnji dvoprega i jednoprega, a ovogodišnja je novost i natjecanje u šokačkim kolima.

- Mislim da će šokačka kola biti jako zanimljiva gledateljima. Dvoprezi će se natjecati sva tri dana, od petka do nedjelje, a jednoprezi se natječu u nedjelju - najavljuje Domagoj Katić, predsjednik Organizacijskog odbora turnira.


U petak će u 16 sati biti vožnja dresure. Za subotu je najavljen Sajam udruga. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pleternice, predstavit će se udruge iz cijele Požeštine. Program počinje u 15 sati, a za 16 sati je najavljen atraktivni maraton u čvrstim preprekama. U nedjelju se od 16 sati održava vožnja između čunjeva, a u 17 sati vožnja slavonskim kolima. U 19 sati jahat će se galopom bez sedla, a tijekom cijelog dana organiziran je prikaz starih zanata i kuhanje lovačkog gulaša u humanitarne svrhe.


Među dvadesetak natjecatelja iz cijele Slavonije, Zagreba i Mađarske, Konjički klub Pleternica ima i ove godine svoje adute.

- Tihomir Salarić i Dario Dorušak naši su predstavnici. Od obojice očekujemo dobar rezultat i plasman u gornjem dijelu ljestvice s obzirom da je naš klub, odnosno naš predstavnik Salarić, ove godine po prvi put nastupio i na svjetskom prvenstvu. To je još jedan pokazatelj kvalitetnog rada i dosadašnjeg uspjeha pleterničkog turnira - ustvrdio je Katić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI