Radnici čiste korito Pakre: Dosad očistili pola dionice (foto)

Mirko Idžanović iz Vodoprivrede
(FOTO: Igor Pleša)

23.06.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 2516

Radovi na sanaciji lijeve strane korita Pakre od nadcestarije u Pakracu do brane u Lipiku traju već tri tjedna, a iz daruvarske Vodoprivrede, koja je izvođač radova, ističu kako će za čišćenje ostatka dionice biti potrebno još tri tjedna.

Rijeka Pakra, koja je prije mjesec dana nosila sve pred sobom, nanijela je hrpe smeća, granja i drveća, stoga su zaposlenici Vodoprivrede iz Daruvara prije tri tjedna započeli s čišćenjem korita i pripremnim radovima za izgradnju budućeg nasipa na kritičnim dijelovima spomenute dionice, odnosno mjestima gdje je korito nešto uže.




 - Čistimo dionicu dugačku dva kilometra, a za sada smo očistili polovinu. Gusti nanosi smeća i drveća znatno otežavaju posao pa dnevno očistimo između 120 i 150 metara, no to ovisi i o širini korita. Tijekom čišćenja naišli smo i na jednu eksplozivnu napravu pa je morala intervenirati i policija, a s obzirom da smo odradili tek dio posla, pitanje je na što ćemo još naletjeti, posebice zbog činjenice da smeća ima gotovo kao i ostataka drveća - istaknuo je Mirko Idžanović iz Vodoprivrede.




Iako je posao čišćenja korita vrlo opsežan, što se najbolje vidi na fotografijama, iznenađuje činjenica da na radovima radi svega trojica radnika uz pomoć neophodne mehanizacije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI