Stigle opomene: Platite ili ćete ostati bez vode!

Upravna zgrada Tekije u Babinu Viru
(FOTO: Vjeran Blašković)

21.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4282

Gotovo pet milijuna kuna građani i gospodarstvenici duguju komunalnom poduzeću „Tekija“.

Krajem svibnja i početkom lipnja na njihove su adrese poslane opomene o obvezi plaćanja nastalih dugova.

- Poslali smo oko dvije tisuće opomena. Fizičke osobe duguju 1,8 milijuna kuna dok je ukupan dug gospodarstvenika 3,2 milijuna kuna. Riječ je o dugovanjima za vodooposkrbu te komunalne usluge do 14. siječnja jer nakon tog su datumakomunalne usluge u djelokrugu Komunalca d.o.o. – rečeno nam je iz pravne službe Tekije.


Riječ je o uobičajenoj proceduri gdje se najprije svima šalju po dvije opomene s upozorenjem da je dug potrebno platiti. Ako ni tada ne ispune svoje obveze ide se na prisilnu naplatu.


- Lani smo imali oko 800 ovršnih naplata, a krajnja je mjera isključenje. Ove smo godine poslali 340 rješenja o isključenju zbog nepodmirenih obveza – doznali smo iz Tekije.

S potrošačima se uvijek nastoji dogovoriti dinamika otplate duga i tek kad ne ispoštuju i takav oblik podmirenja dugova ide se na isključenje.

- Korisnici moraju plaćati svoje obveze. Neki od njih, vjerojatno iz njima opravdanih razloga, to ne rade. Međutim, naša je obveza potraživanja naplatiti svim mogućim zakonskim sredstvima, a između ostaloga to je slanje nekoliko opomena prije drastičnih mjera kao što su tužba i obustava usluge. Preuzeli smo sva potraživanja za komunalne i vodne usluge bivše tvrtke Tekija do 14. siječnja otkad je ona razdvojena na Tekiju i Komunalac. Komunalac nema dugova, a mi nastojimo što je moguće više naplatiti ih kako ne bi došlo do zastare i nastala šteta poduzeću– poručio je direktor Tekije Ante Kolić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI