Nebo nad Požegom će se šareniti: Građani će puštati lampione želja

Leteći lampion želja
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 9237

Ivanjski krijes, koji se i ove godine održava na glavnom požeškom trgu prve ljetne večeri (u subotu, 21. lipnja) ovaj će put imati i neke novosti. Uz nagrade najboljim natjecateljima Županijske školske lige, proslavu završetka školske godine i rođendanski tulum Gradskog muzeja, najavljena je i 1. Požeška lampionada.

- Mi smo jedan lampion želja već zapalili na Kulenijadi, čisto kako bismo predstavili sugrađanima što mogu očekivati na Ivanjskom krijesu. Lampioni u raznim bojama dijelit će se besplatno posjetiteljima na našem štandu već oko 22,30 sati, a u 23 sata ćemo svi skupa puštati te lampione u zrak. Bit će to lijep prizor na požeškom nebu, puno svjetla i boja, a trajat će nekoliko minuta. To je prva lampionada u Slavoniji - rekla nam je Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice Grada Požege koja je organizator Ivanjskog krijesa.

Manifestacija na Trgu Sv. Trojstva započinje već u 19 sati tulumom Gradskog muzeja i proslavom završetka školske godine. Tradicionalni ceremonijal paljenja Ivanjskog krijesa najavljen je za 21 sat, a u 22 sata počinje koncert Igora Delača, nekadašnjeg člana grupe Prva liga. Lampioni će se puštati u 23 sata, a nakon toga fešta neće stati, nego će se glazbeni koncert nastaviti do kasno u noć.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI