¨Novac ne može pasti s neba, treba vidjeti tko je i kako uložio u Bašku¨

Dražen Đurović
(FOTO: Lidija Galić)

20.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4794

"Okolnosti oko odmarališta u Baški su vrlo nejasne. Treba vidjeti tko je uložio novac, kako ga je uložio i koji su zapravo izvori financiranja te investicije u jedan gradski objekt. Ne može novac pasti s neba, on mora imati svoj izvor", rekao je Dražen Đurović, saborski zastupnik i predsjednik požeško-slavonskog HDSSB-a koji je danas održao konferenciju za medije potaknut nedavnim odlukama Gradskog vijeća.

- Treba vidjeti tko je bio investitor i zašto nije bio onaj tko je bio korisnik ugovora, a to je Ženski košarkaški klub Požega. Je li dio tog odmarališta u podnajmu i tko ga je dao? Pritom nikoga ne optužujem niti osuđujem, ali ako je u planu neki novi ugovor, onda treba utvrditi sve okolnosti. Ne može netko donijeti torbu s novcem i uložiti ga u gradski objekt. Mislim da bi najbolje rješenje bilo taj cijeli predmet predati Državnom odvjetništvu da ga pregleda, vidi što se tu događalo i je li to bilo po zakonu, da bi se olakšala odluka Gradskom vijeću i gradonačelniku o tome što dalje činiti s tim odmaralištem - dodaje Đurović.

Predsjednik županijskog HDSSB-a također je protivnik ideje da se gradski vrtić seli iz središta grada na Praulje.


- Da bi zatvorili dječji vrtić Pod gradom i gradili novi vrtić na obilaznici treba prvo napraviti javnu raspravu i prikazati gdje se zapravo nalaze djeca, budući korisnici, gdje su te obitelji. Postoji li interes za tu lokaciju? Tamo, u neposrednoj blizini se sad već nalaze dva manja dječja vrića. Sad je plan na obilaznici izgraditi veliki dječji vrtić, a s druge strane gasiti vrtić Pod gradom, jedini dječji vrtić koji se nalazi u užem gradskom središtu.


- Moja je osnovna ideja da bi trebalo vidjeti gdje se nalaze djeca. Ako zaista ima jako puno djece koja gravitiraju tom području, onda u redu. Ali smatram da ne treba gasiti vrtić Pod gradom. Ako je objekt star, trebalo bi ga srušiti i na istom mjestu izgraditi novi, ako treba na dvije etaže - pojašnjava Đurović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI