¨Novac ne može pasti s neba, treba vidjeti tko je i kako uložio u Bašku¨

Dražen Đurović
(FOTO: Lidija Galić)

20.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4812

"Okolnosti oko odmarališta u Baški su vrlo nejasne. Treba vidjeti tko je uložio novac, kako ga je uložio i koji su zapravo izvori financiranja te investicije u jedan gradski objekt. Ne može novac pasti s neba, on mora imati svoj izvor", rekao je Dražen Đurović, saborski zastupnik i predsjednik požeško-slavonskog HDSSB-a koji je danas održao konferenciju za medije potaknut nedavnim odlukama Gradskog vijeća.

- Treba vidjeti tko je bio investitor i zašto nije bio onaj tko je bio korisnik ugovora, a to je Ženski košarkaški klub Požega. Je li dio tog odmarališta u podnajmu i tko ga je dao? Pritom nikoga ne optužujem niti osuđujem, ali ako je u planu neki novi ugovor, onda treba utvrditi sve okolnosti. Ne može netko donijeti torbu s novcem i uložiti ga u gradski objekt. Mislim da bi najbolje rješenje bilo taj cijeli predmet predati Državnom odvjetništvu da ga pregleda, vidi što se tu događalo i je li to bilo po zakonu, da bi se olakšala odluka Gradskom vijeću i gradonačelniku o tome što dalje činiti s tim odmaralištem - dodaje Đurović.

Predsjednik županijskog HDSSB-a također je protivnik ideje da se gradski vrtić seli iz središta grada na Praulje.


- Da bi zatvorili dječji vrtić Pod gradom i gradili novi vrtić na obilaznici treba prvo napraviti javnu raspravu i prikazati gdje se zapravo nalaze djeca, budući korisnici, gdje su te obitelji. Postoji li interes za tu lokaciju? Tamo, u neposrednoj blizini se sad već nalaze dva manja dječja vrića. Sad je plan na obilaznici izgraditi veliki dječji vrtić, a s druge strane gasiti vrtić Pod gradom, jedini dječji vrtić koji se nalazi u užem gradskom središtu.


- Moja je osnovna ideja da bi trebalo vidjeti gdje se nalaze djeca. Ako zaista ima jako puno djece koja gravitiraju tom području, onda u redu. Ali smatram da ne treba gasiti vrtić Pod gradom. Ako je objekt star, trebalo bi ga srušiti i na istom mjestu izgraditi novi, ako treba na dvije etaže - pojašnjava Đurović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI