Nadomak naslova: ¨Oni su budućnost lipičkog nogometa¨

NK Lipik 1925 - kadeti
(FOTO: NK Lipik 1925/Facebook)

18.06.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3960

Ova nogometna sezona jedna je od najtežih za lipički nogomet u posljednjih nekoliko godina, zbog problema u koje je ove zime upao Nogometni klub "Lipik". Svijetla točka zbog koje će se ova sezona ipak pamtiti po dobru su kadeti NK "Lipik 1925." koji su nadomak osvajanja naslova prvaka lige Nogometnog središtva Bjelovarsko-bilogorske županije.

Lipički nogometaši kategorije U-15 su u južnoj regiji spomenute lige, u 15 utakmica ostvarili svih 15 pobjeda uz impresivnu gol razliku 107 postignutih i samo 6 primljenih golova. Kao prvaci južne regije za prvaka razigravaju protiv prvaka sjevera, ekipe "Bilogorca" iz Velikog Trojstva, a prošlog vikenda su u prvoj utakmici na gostovanju slavili s uvjerljivih 5:1. Dvostruki strijelac za Lipik u ovoj utakmici je bio Filip Horvat, a po jedan gol su postigli Zlatko Osmanović, Ivan Ivezić i Darko Dietzman. Predstoji im uzvrat u Lipiku koji će na Gradskom stadionu biti odigran 21. lipnja s početkom u 17,30 sati. Iako je prednost ogromna, trener Dinko Bešlić tvrdi da ništa nije gotovo.

- "Bilogorac" je odlična ekipa, ali smo mi u prvoj utakmici bili dominantni. Nisam očekivao da će dečki odigrati tako dobro, bili su maksimalno ozbiljni i uvjerljivo slavili u dosta tvrdoj utakmici. U mlađim kategorijama je sve moguće i zato ništa nije rješeno iako imamo prednost. Nema opuštanja i sigurno nećemo čuvati rezultat nego ćemo ići na pobjedu, ponovno s maksimalno ozbiljnim pristupom - poručuje Dinko Bešlić.


Ističe kako su igrači ove sezone pokazali veliku volju za radom i treniranjem. Većina ih ide u školu u Daruvar i to u popodnevnoj smjeni pa su često treninge održavali i iza 20 sati, po svim vremenskim uvjetima.


- Dovoljno govori primjer Darka Dietzmana koji ide u školu u Karlovac, ali svaki vikend dolazi igrati za svoju kategoriju - rekao je Bešlić dodavši kako je najbolji strijelac ove ekipe Zlatko Osmanović. Također ističe da su neki igrači već sada spremni da u jesen obuku seniorski dres.

- Ovih dvadesetak kadeta su prava nogometna budućnost Lipika. Zbog svega što su napravili ove sezone, zbog njihovog zalaganja i načina na koji su odigrali cijelu sezonu, zaslužuju da ih ljudi dođu pogledati i da im na taj način čestitaju - poručuje Bešlić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI