Otvorene ponude; radovi kreću u zadnji tren

Izgradnja kanalizacijske mreže u Češljakovcima i Golom Brdu
(FOTO: Općina Kaptol)

18.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 2313

Dvanaest je ponuda pristiglo na natječaj za izradu kanalizacijske mreže u Češljakovcima i Golom Brdu.

Iako je izgradnja pročistača otpadnih voda i oko šest kilometara kanalizacijske mreže trebala biti završena još u rujnu prošle godine, zbog financijskih poteškoća odabranog izvođača, varaždinske tvrtke Coning Ecogradnje, u Općini su bili prisiljeni raspisati natječaj za novog izvođača radova.

- Otvorili smo ponude i iznosi se kreću oko 4,5 milijuna kuna. Planirali smo da će nam biti potrebno oko sedam milijuna kuna, no iz pristiglih ponuda vidljivo je da će to biti oko 4,5 do pet milijuna. U tijeku je analiza pristiglih ponuda nakon čega slijedi kreditno zaduženje Općine.  Po završetku radova cjelokupan će iznos biti namaknut iz IPARD-a - rekao je Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol.


Vjeruje da će radovi krenuti ove jeseni te da će 300-injak kućanstava dvaju sela dobiti mogućnost priključenja na kanalizacijsku mrežu s gotovo pune dvije godine zakašnjenja.


- Bitno nam je da što prije sklopimo ugovor s izvođačem jer do svibnja 2016. moramo povući novac iz IPARD-a - zaključuje Pavičić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI