Prvi zajednički koncert školskog zbora i tamburaškog orkestra

Koncert u školi u Kaptolu
(FOTO: OŠ Vilima Korajca )

18.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 2751

Zbor kaptolačke osnovne škole Vilma Korajca i školski tamburaški orkestar održali su sinoć zajednički koncert u školi.

Prema riječima Marije Brblić, profesorice glazbene kulture, ovo je prvi zajednički koncert zbora i orkestra u školi što baš i nije uobičajeno u drugim školama.

- U našoj je školi glazba vrlo cijenjena pa tako dio djece uči svirati tamburu, a koliko su uspješni govori činjenica da su ove godine na državnom natjecanju u Osijeku, pod vodstvom Tomislava Galića, osvojili prvo mjesto. Dvadesetak učenika pohađa školski zbor, a zbog predanosti s kojom učenici dolaze na zbor odavno već nastupamo i izvan same škole. Sinoćnji nam je koncert bio svojevrstan izlet u nešto novo jer u radu zbora preferiramo klasičnu glazbu - rekla nam je prof. Brblić.





Na repertoaru su se tako našle tamburaške i klapske pjesme, zabavni klasici te filmska glazba.

- Posjetitelji su imali priliku čuti pjesme Da te mogu pismom zvati, Ružo crvena, Vilo moja, Killing me softly, Que Sera, Sera i druge. Vrlo šarolik repertoar koji je publika odlično prihvatila - dodala je Brblić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI