¨Prioriteti su nam poljoprivreda i prehrambena industrija¨

Župan Alojz Tomašević
(FOTO: Lidija Galić)

16.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5093

"U posljednjih godinu dana prioritet nam je bio približiti se građanstvu i svima koji se žele baviti investicijama kako bi razvili gospodarstvo i otvorili nova radna mjesta. Trenutačno imamo 1,4 milijardi kuna vrijednih projekata spremnih za kandidiranje prema EU fondovima", rekao je župan Alojz Tomašević rezimirajući godinu dana otkad je preuzeo vlast u Požeško-slavonskoj županiji.

Naglasio je da su poljoprivreda s 85 tisuća hektara obradivih površina te prehrambena industrija i turizam prioriteti razvoja Požeško-slavonske županije.

- Uveli smo novine u radu županijskih službi pa tako pojedini uredi za stranke rade i u poslijepodnevnim satima poput, primjerice, odjela za urbanizam. Legalizaciju objekata provodimo sukladno odluci Vlade i ponosan sam što smo s malim brojem djelatnika napravili veliki posao – dodao je župan.


Izdvojio je dva velika projekta, a to su otvaranje hladnjače u Lipiku, kapaciteta 3,5 tona važne za voćarstvo i ratarstvo na ovom području. Drugi je izgradnja akumulacije Kamenska, kapaciteta 10 milijuna kubika vode.


- Ta je akumulacija važna za navodnjavanje, ali i obranu od poplava. Njezina je vrijednost oko 30 milijuna kuna, a već sad se štete od poplava procjenjuju na 75 milijuna kuna. Bio sam zbog toga kod predsjednika Republike Ive Josipovića na razgovoru i tražio njegovu potporu u tome kao i u realizaciji brze ceste gdje očekujemo da će ove jeseni biti raspisan natječaj za dokumentaciju – istaknuo je župan Alojz Tomašević te podsjetio da su i dalje u tijeku pregovori za nastavak rada požeške Ete.

Suradnju s ministarstvima i Vladom RH ocijenio je lošom.

- U dva je navrata ministar zdravlja dolazio u našu županiju i nikad Županija kao osnivač ni ja kao župan nisam pozvan. Poslao sam nekoliko poziva za razgovor. Iz Hrvatskih voda odgovor čekam već dva mjeseca. Jedini ministar iz ove Vlade koji je došao i obišao našu županiju je ministar turizma Darko Lorencin. Njemu smo iskazali svoje neslaganje s namjerom spajanja svih slavonskih turističkih zajednica u jednu. Očekujem da će se probuditi jer mandat im ističe i svatko se mora na kraju pitati što je učinio – ustvrdio je Tomašević.

Posebno apelira na ministre poljoprivrede i gospodarstva za koje kaže da za našu županiju nisu učinili baš ništa.

S druge pak strane suradnju s političkim strankama u županiji ocijenio je dobrom.

- SDP i ne spominjem jer njih gotovo i nema. Vjerujem da će iduće godine slika biti još drukčija nego sada – zaključio je župan Alojz Tomašević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI