Mladi pakrački glazbenici održali koncert za svoju kolegicu

Završni koncert Osnovne glazbene škole Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

13.06.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3499

U impresivnom ambijentu dvorišta kurije Janković održan je tradicionalni, završni koncert učenika Osnovne glazbene škole Pakrac koji je ovaj put imao i humanu notu.

Na koncertu su prikupljana sredstva za Lipičanku Klaru Rajković, učenicu 5. razreda koja je u nedavnim poplavama ostala bez instrumenta. - Klara pohađa flautu, ali kao nadarena učenica koja se priprema za srednju glazbenu školu, priprema se za drugi predmet, a to je klavir. Kod kuće je imala sintisajzer koji nije uspjela spasiti pa smo pokrenuli akciju kako bismo prikupili sredstva za kupovinu električnog pianina - rekla je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica pakračke glazbene škole koju pohađa 120 učenika.




Svoj doprinos ovoj akciji dali su i gradonačelnici Pakraca i Lipika koji su s po tisuću kuna pomogli Klari. Ona je zauzvrat otvorila koncert Handlovom sonatom u g-molu.




Ova humanitarna akcija se nastavlja i danas u Hrvatskom domu gdje će od 18 sati premijerno biti izveden mjuzikl "Snježno kraljevstvo", projekt učitelja Maksimilijana Vučinovića, a u kojem nastupaju učenici pakračke škole.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI