Grbavi odlučio: Hrvatska će pobijediti!

Gušter Grbavi tvrdi da će Hrvatska pobijediti Brazil
(FOTO: Iz priv. kol. T. Podunavca)

12.06.2014. | Mario Barać
Pregleda: 7729

Vijest da je u Brazilu divovska kornjača Cabecao prognozirala pobjedu Brazila protiv Hrvatske u prvoj utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva obišla je svijet. Međutim, iz Lipika nam dolazi drukčija prognoza jer je jučer lipički gušter - bradata agama po imenu Grbavi, prognozirao da će u ovoj utakmici slaviti Hrvatska.

Gušter je nogometni znalac jer živi uz televizor

- Grbavi inače živi u terariju u mojoj sobi koji je postavljen pored televizora pa mogu reći da je nogometni znalac jer, uz TV na kojemu je stalno nogomet i uz mene i brata Ivora nije ni mogao ništa drugo naučiti osim nogometa - tvrdi 16-godišnji Tin, učenik 1. razreda pakračke gimnazije.



Tin i Josip


Njegov prijatelj Josip Iviček, učenik 2. razreda Tehničke škole u Kutini, dodaje da su Grbavog "testirali" u kadi za kupanje golubova koju su za ovu priliku posudili od Tinovog oca Borisa, inače strastvenog golubara.

- Nije bilo nikakvog posebnog motiviranja. Kad sam ga stavio u vodu, Grbavi je najprije jedno vrijeme bio miran, a onda je bez puno razmišljanja otišao desno i ostao kod natpisa "Hrvatska" i mini dresa naše reprezentacije. Ovo je prvi put da Grbavi prognozira ishod jedne nogometne utakmice, ali mu vjerujemo upravo zbog života pored televizora na kojem može gledati samo nogomet - prokomentirao je Tin dok je Josip dodao da su oni već proslavili pobjedu Hrvatske.

- Maloljetni smo pa se ne smijemo kladiti, ali da smijemo, stavili bismo sav džeparac na Hrvatsku - našalio se Josip.

Fotografiju su odmah objavili i na svojoj Facebook stranici "Lipik Vines", a nakon objave uslijedili su pozitivni komentari.

Guštericu Ravnu nismo petljali u nogometne priče

- Grbavi ne živi sam, u terariju živi s guštericom Ravnom, a ime je dobila po tome što ima ravan rep. Pogađate, Grbavi ima neravan rep. Što mogu kad prije 7 godina jednostavno nisam imao inspiracije za bolja imena? Uglavnom, Ravnu nismo htjeli petljati u ove nogometne priče i ostala je po strani pa je svu nogometnu slavu pokupio njezin partner - zaključio je Tin.


Grbavi i Ravna

Dodaje i da će sutra, kada se pokaže da je Grbavi imao pravo, biti nagrađen posebnim obrokom. Bude li tako, možda će svijet umjesto o kornjači Cabecao, već sutra slušati o Grbavom, gušteru iz Lipika.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI