¨To nije štrajk, to je nelegalna i prisilna obustava rada¨

Sloga štrajk
(FOTO: Lidija Galić)

09.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7632

"To nije štrajk, to nije nešto organizirano od strane sindikata, to je nelegalna i prisilna obustava rada. Tako bih ja to nazvao. Nekolicina huškača uspjela je uvjeriti veći broj radnika da prekinu raditi", rekao nam je Milan Nakić, stečajni upravitelj u tvornici tekstila "Sloga" nakon razgovora s radnicima koji su danas štrajkali.

Kao što smo već objavili, u našu redakciju javili su se radnici kako bi nas obavijestili o štrajku. Od izvršnog direktora Ivice Žagera doznali smo kako je otprilike polovina radnika u štrajku jer još nisu primili plaću za travanj.

- Rekao sam im da nastave raditi, njima je to u interesu. Proizvodnja je nastavljena nakon stečaja isključivo zbog njih. Nitko osim radnika nema koristi od proizvodnje. Njihovo je pravo da ne rade, ako ne žele - tvrdi Nakić.


Na pitanje zašto im kasni plaća, stečajni upravitelj odgovara kako je razlog neproduktivnost u proizvodnji.


- Poslodavac je njima osigurao punu zaposlenost, sve što se proizvede može se prodati. Sve što se proda, to se i naplati, a sve što se naplati, ide na plaće radnika i materijalne troškove, nema drugih izdataka. Plaća kasni isključivo iz razloga što se u mjesec dana ne proizvede dovoljno robe i kad se fakturira, nema dovoljno za plaće. Niska produktivnost, to je jedini razlog - ustvrdio je.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI