Radnici ¨Sloge¨ od jutros u štrajku; nisu dobili plaću za travanj

Štrajk u IMK "Sloga"
(FOTO: Lidija Galić)

09.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5535

Iako su nas pozvali, radnici IMK "Sloge" koji su od jutros u štrajku, nakon našeg dolaska nisu bili raspoloženi za izjave.

Da su u štrajku potvrdio nam je telefonom izvršni direktor Ivica Žager.

- Nemam što reći. Ja sam tu nitko i ništa, ima stečajni upravitelj i ako će vam on nešto reći, neka vam kaže - rekao je kratko Žager.


- U štrajku je stotinjak radnika od njih 200 koliko ih radi u "Slogi". Razlog je neisplata plaće za travanj - dodao je.




Ulaz u "Slogu" za novinare je danas bio zaključan. Na porti nas je dočekao radnik i rekao nam da nas ne može pustiti unutra dok ne dođe stečajni upravitelj, a ne zna kad će to biti.

Ponovno smo pokušali dobiti Ivicu Žagera, no nije nam se više javljao. Ženski glas s druge strane telefona nam je rekao da nije trenutačno tu.

- Doći će stečajni, ali ne znam kad - još nam je jednom dano do znanja.

Radnici, koje smo s udaljenosti od 50-ak metara vidjeli kako sjede ispred pogona, nisu htjeli doći do nas i pojasniti nam svoje razloge štrajka.

Od zaposlenika kojeg smo zatekli na ulazu i koji nije u štrajku uspjeli smo samo doznati da se boje spustiti do nas jer bi dobili otkaz.



Dodano u 15,30

Došli smo i do izjave Milana Nakića, stečajnog upravitelja u Slogi koji je pozvao radnike da nastave raditi, a za kašnjenje plaće okrivio je nisku produktivnost u proizvodnji. Njegovu izjavu pročitajte ovdje.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI