Policija podnosi kaznenu prijavu; Đurina nema pojma

Ivan Đurina, načelnik općine Čaglin
(FOTO: Anđelko Banović)

06.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5607

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim muškarcem iz Čaglina. Iz policije doznajemo da su utvrđene osnovane sumnje da je u vremenskom razdoblju od kolovoza do prosinca 2012. godine potpisao i odobrio isplatu troškova iz proračuna, a da kao temelj nije imao vjerodostojnu ispravu čime je oštetio proračun jedinice lokalne samouprave. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

Više smo informacija pokušali doznati od načelnika općine Čaglin Ivana Đurine koji je tu funkciju obnašao i u navedenom periodu.

- Ne znam ništa o tome. Ne znam čak ni da je bila kakva prijava protiv mene. Bio sam u USKOK-u jednom i dao iskaz vezano za prijavu oko isplate sredstava za elementarnu nepogodu na čaglinskom području. Dobio sam u srpnju prošle godine presudu da nisam kriv. O čemu se sad radi, nemam pojma - rekao nam je Đurina.


Zna da je na navedenu presudu uložena žalba Vrhovnom sudu, ali odvjetnik iz Osijeka koji ga zastupa nije mu još javio odluku Vrhovnog suda i ne zna je li riječ o istom slučaju ili nekom drugom.


Oporbeni vijećnik Žarko Nemeček koji je 2012. godine bio predsjednik Općinskog vijeća Čaglina tvrdi da je bilo pronevjera, zlouporabe položaja i rada mimo proračuna. Zna da postoji prijava protiv načelnika općine Ivana Đurine, ali ne zna konkretno zbog kojih slučajeva i na što se odnosi kaznena prijava koja slijedi.

- Bilo je slučajeva gdje je načelnik, primjerice, jednom mjesnom odboru odobrio 12 tisuća kuna iz proračuna da bi na kraju rekao da novac ne da. Štete koje su takvim radom nastale utvrdit će DORH, ali vjerujem da se radi o stotinama tisuća kuna. Čak bi se moglo raditi i milijunskom oštećenju proračuna - smatra Nemeček.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI