Nakon 10 godina obnavlja se opasna skela (foto)

Radovi na obnovi derutne skele u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

03.06.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4503

Napokon je počela obnova ispred zgrade Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) u Pakracu. Istina, ne radi se o obnovi opasnog i derutnog pročelja objekta u kojemu rade spomenute službe, nego o obnovi jednako opasne i derutne skele, no i to je veliki korak nakon što gotovo 10 godina nije po tom pitanju rađeno ništa.



Skela postavljena 15. listopada 2004.


Podsjećamo, spomenuta skela je postavljena na javnoj površini, a rješenje o postavljanju izdano je 15. listopada 2004. godine i to na rok od godinu dana. U tom vremenu je navodno bilo planirano raditi na obnovi ovog objekta, ali do 15. listopada 2005. nije napravljeno ništa. Tako je bilo i sljedećih 9 godina.




Obećali novu skelu i obnovu zgrade

U veljači smo pisali o ovom problemu i objektivnoj opasnosti koja prijeti i od pročelja i od skele. Potaknuti time, predstavnici spomenutih ustanova su u Pakracu 7. ožujka na sastanku s gradonačelnikom Davorom Huškom obećali kako će podnijeti zahtjev za novu skelu i to na rok od godinu dana, te da će vlastitim sredstvima obnoviti. U proračunu za sljedeću godinu će planirati sredstva za obnovu pročelja, također je jedan od bitnih zaključaka s tog sastanka.



Radove na zamjeni starih i istrunulih dasaka odrađuju radnici novljanske tvrtke "Metalimpex". Zamijenjene su sve daske na skeli dugačkoj 15 i širokoj 2 metra, a metalni nosač na kojoj je drveni pokrov postavljen, nije popravljan.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI