Pogledajte nacrt: Čaglin će dobiti novi vatrogasni i društveni dom

Stari vatrogasni dom u Čaglinu
(FOTO: DVD Čaglin)

02.06.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6345

Vatrogasci DVD-a Čaglin dobit će novi dom, a mještani dvoranu za zabave i događanja. Zgradu financira Općina Čaglin, a projektira Puni krug d.o.o. iz Požege. Izgraditi će se i dva parkirališna mjesta te proširiti izlaz na Ulicu kralja Tomislava radi bržih vatrogasnig intervencija. Uredit će se i okoliš koji će većinom biti pod zelenim površinama.

- Svaki dan čekamo dokumentaciju koju smo platili 100.000 kuna. Imat će četiri garaže, ukupne površine 510 kvadratnih metara, iznad njih će biti dvorana iste površine. Još ne znamo kolika će biti cjelokupna vrijednost projekta. Radit ćemo u etapama, mogu samo reći da bi izgradnja temelja trebala koštati nekih 315.000 kuna. Optimisti smo što se tiče toga. Nadam se da bi ta faza trebala biti odrađena na jesen i to bi bilo to za ovu godinu. Nadamo se da će cijeli dom biti završen u roku tri godine - rekao nam je Zdenko Šipec, predsjednik DVD-a Čaglin.

- Vatrogasno spremište za opremu nećemo rušiti, ono će nam služiti dok novi dom ne bude u funkciji. Kad se on završi, dobit ćemo i novo spremište te dvoranu za događanja. Financiranje će ići preko Općine. Nadamo se njihovoj kao i pomoći Županije kako bismo se prijavili za europske fondove. Stari dom smo već srušili dopola da nam ne smeta. Nova zgrada će biti 12-13 metara dalje u dvorištu, tako da ćemo lakše izlaziti na intervencije - dodao je Šipec.


Izrada dokumentacije je još u tijeku, ali uspjeli smo doći i do prvih nacrta fasade iz kojih je vidljivo da će novom zgradom prevladavati moderan i vrlo jednostavan stil te crvena boja.



Klikni na fotografiju za uvećani pregled



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI