Rode odabrale pogrešnu kuću: Vila Zinke će biti srušena

Rode u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

30.05.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4495

Narodno vjerovanje kaže da, ako roda mirno sjedi ili stoji na krovu kuće, u tu kuću će useliti mir i sreća. Upitno je hoće li ovo narodno vjerovanje biti primjenjivo i u slučaju lipičkih roda koje su uselile u vilu Zinke u samom središtu Lipika. Razlog je što Grad Lipik, kao vlasnik, vilu Zinke priprema za rušenje.

Potrebna izgradnja novog objekta

- Grad je ovaj objekt kupio od Miroslave Hrnjak i trenutačno je u izradi projekt rušenja vile Zinke s obzirom da je statika objekta znatno narušena i nije moguća obnova postojećeg, već je potrebna izgradnja novog objekta. Grad Lipik je sklopio ugovor s projektantima i trenutačno je u postupku izrada idejnih rješenja. Želimo ovaj objekt staviti u funkciju kao višefunkcionalni centar za turizam - pojašnjava Anita Jurković iz lipičke gradske uprave.


Dodaje kako je izrada projektne dokumentacije kandidirana na nekoliko natječaja Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, a rezultati još nisu poznati. U Gradu Lipiku će znati koliki će biti troškovi izgradnje novog objekta, tek kada izrade projektnu dokumentaciju.


Neće dirati rode dok ne osiguraju novac

Na pitanje što će biti s rodama, Jurković odgovara: - Rode nećemo dirati dok ne bude gotova projektna dokumentacija i dok ne budu osigurana sredstva za izgradnju nove vile Zinke. Tek tada ćemo ići s izmještanjem roda, pri čemu ćemo se savjetovati sa stručnim službama i ustanovama - tvrdi Jurković.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI