Rode odabrale pogrešnu kuću: Vila Zinke će biti srušena

Rode u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

30.05.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4496

Narodno vjerovanje kaže da, ako roda mirno sjedi ili stoji na krovu kuće, u tu kuću će useliti mir i sreća. Upitno je hoće li ovo narodno vjerovanje biti primjenjivo i u slučaju lipičkih roda koje su uselile u vilu Zinke u samom središtu Lipika. Razlog je što Grad Lipik, kao vlasnik, vilu Zinke priprema za rušenje.

Potrebna izgradnja novog objekta

- Grad je ovaj objekt kupio od Miroslave Hrnjak i trenutačno je u izradi projekt rušenja vile Zinke s obzirom da je statika objekta znatno narušena i nije moguća obnova postojećeg, već je potrebna izgradnja novog objekta. Grad Lipik je sklopio ugovor s projektantima i trenutačno je u postupku izrada idejnih rješenja. Želimo ovaj objekt staviti u funkciju kao višefunkcionalni centar za turizam - pojašnjava Anita Jurković iz lipičke gradske uprave.


Dodaje kako je izrada projektne dokumentacije kandidirana na nekoliko natječaja Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, a rezultati još nisu poznati. U Gradu Lipiku će znati koliki će biti troškovi izgradnje novog objekta, tek kada izrade projektnu dokumentaciju.


Neće dirati rode dok ne osiguraju novac

Na pitanje što će biti s rodama, Jurković odgovara: - Rode nećemo dirati dok ne bude gotova projektna dokumentacija i dok ne budu osigurana sredstva za izgradnju nove vile Zinke. Tek tada ćemo ići s izmještanjem roda, pri čemu ćemo se savjetovati sa stručnim službama i ustanovama - tvrdi Jurković.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI