Hoće li vijećnici produžiti ŽKK upravljanje odmaralištem u Baški?

Odmaralište u Baški
(FOTO: Facebook)

27.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4638

Šest je točaka na dnevnom redu devete sjednice Gradskog vijeća Požege zakazane za četvrtak.

Uz godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2013. godinu te pristupanju Požege akcijskoj grupi LAG Papuk-Krndija zasigurno najzanimljivija točka je Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o davanju na korištenje i upravljanje Dječjeg odmarališta u Baški ŽKK Požega.

Predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić koji je, tradicionalno, na konferenciji za novinare najavio sjednicu Vijeća, podsjetio je da je 2011. godine bilo puno političkih prijepora kad je odmaralište u Baški dano na korištenje ŽKK Požega na pet godina uz mogućnost produženja za dodatnih pet.


- Vidjet ćemo koji će argumenti biti dani na vijeću. Ono što je kroz materijale vidljivo je da objekt nije bio kategoriziran, a sad je to prenoćište s tri zvjezdice i izvršena su određena ulaganja - rekao je Smolčić. U materijalima se navodi da je u odmaralište u protekle četiri godine uloženo 1,2 milijuna kuna te u ovoj godini oko 1,5 milijuna kuna.
Nije, međutim, znao odgovoriti na pitanje zašto se na produženje ugovora ide već sad, a preostale su još pune dvije sezone te je li moguće ispoštivati stavke iz ugovora sklopljenog u svibnju 2011. godine budući da to odmaralište više nije dječje odmaralište već prenoćište s tri zvjezdice.


- Pitajte predlagatelja - odgovorio je i ovaj put Smolčić.

Ne zna ni detalje vezane uz upravljanje tim objektom, osim činjenice da njime upravlja trgovačko društvo, a ne više Udruga ŽKK.
Riječ je o trgovačkom društvu Valis Aurea Baška j.d.o.o., a u sudskom je registru vidljivo da je društveni ugovor o osnivanju jednostavnog društva, s temeljnim kapitalom od deset kuna, sklopljen 16.siječnja ove godine sa sjedištem u Ulici Emila Geistlicha 44, što je adresa požeškog odmarališta.

Osnivači su Robert Topalušić Orlović i ŽKK Požega dok je kao član uprave i osoba ovlaštena za samostalno i neograničeno zastupanje društva naveden dotični Topalušić Orlović.

Smolčiću ove pojedinosti nisu poznate kao ni osnivač, odnosno ovlašteni zastupnik trgovačkog društva koje upravlja požeškim odmaralištem u Baški.

- Meni je važno hoće li djeca iz vrtića, umirovljenici i članovi pojedinih udruga moći to odmaralište koristiti kao i do sada - rekao je Smolčić te naknadno potvrdio da će u Baški ove godine u predsezoni, od 26. lipnja te postsezoni od 5. rujna ljetovati vrtićarci i umirovljenici.

Kaže da ne vidi razlog da se ne podrži produženje ugovora ŽKK, ali će tražiti fotografije i dokumentaciju o obavljenim ulaganjima.

Tvrdi da Grad dosad nije dobro upravljao odmaralištem, da nije ništa ulagao te da s ovim ugovorm nije ništa izgubio jer ostaje vlasnik nekretnine. Na pitanje je li Grad Požega dao suglasnost za obavljena ulaganja u objekt rekao je da je on samo vijećnik te da će odgovore i sam zatražiti na Gradskom vijeću.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI