Nakon poništenog gola i tučnjave, Lipa i Slaven razmijenili čestitke

Igrači Lipe slave naslov prvaka 2. ŽNL
(FOTO: NK Lipa)

26.05.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 7287

Napeta završnica u 2. županijskoj nogometnoj ligi kulminirala je zapravo tek nakon posljednjeg sudačkog zvižduka. U Staroj Lipi nadomak Požege igrao se derbi, borba za 1. mjesto i ulazak u 1. ligu između domaćeg Nogometnog kluba "Lipa" i gostujućeg "Slavena" iz Gradca. Gosti su se tijekom utakmice više puta žalili na sudačke odluke, da bi na kraju došlo i do tjelesnog sukoba na samom terenu, a kapetan gostujuće momčadi zaradio crveni karton.

Lipa je povela u 42. minuti, kada je domaći kapetan Marko Pavić postigao gol iz jedanaesterca nakon za goste vrlo sumnjivog prekršaja. Pred sam kraj, u 90. minuti gosti postižu izjednačujući pogodak, no pomoćni sudac podiže zastavicu u znak zaleđa, na što jedan od igrača s klupe Slavena počinje prigovarati sudcu. Redar ga pokušava udaljiti s igrališta, nakon čega silaze navijači i započinje opći sukob.

- Sudci su sve zakuhali. Domaći igrači nisu ni tražili zaleđe jer ga nije bilo. Nakon utakmice je njihov igrač i sam rekao da od zaleđa nije bilo ništa! Inače je utakmica bila super korektna s obje strane. Policija je bila tamo kada smo izašli iz svlačionice, ali nas nisu ništa pitali - prepričao nam je Mijo Jozić, predstavnik momčadi iz Gradca.


- Osobno nisam bio u poziciji vidjeti je li bilo zaleđa, ali gledatelji koji su se nalazili na toj lokaciji kažu da ga je bilo - rekao nam je, s druge strane, Dario Marčetić, tajnik Lipe.


Usprkos sukobu na kraju utakmice, momčadi iz Lipe i Gradca razišle su se prijateljski. Lipa je donirala sav prihod od prodaje ulaznica, 1.800 kuna, gostujućoj ekipi koja je pretrpjela štete na stadionu tijekom nedavne poplave, a gosti su im se zahvalili na toj humanoj gesti.



- Naravno da smo proslavili naslov, imali smo glazbu i naručili pizze za igrače i upravu, ali prava proslava će tek uslijediti u nedjelju kada će nam biti dodijeljen pehar. Do sljedeće sezone ćemo pokušati dovesti tri-četiri kvalitetnija igrača s duljim iskustvom u 1. ŽNL, kako bismo ušli spremniji u viši rang. Ne pucamo visoko, cilj nam je biti u sredini tablice i zadržati se u 1. ligi - dodaje Marčetić.

Postoji velika mogućnost i da Slaven uđe u 1. ŽNL. Uvjet je da pakrački Hajduk ode u viši rang, odnosno 4. HNL koja je najavljena da će krenuti iduće sezone.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI