Utrka na Kalvariji: Našim biciklistima tri medalje

Biciklistička utrka na pakračkoj Kalvariji
(FOTO: Mario Barać)

26.05.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3617

Biciklistički klub "Titan" bio je domaćin i organizator brdsko-biciklističke utrke XCO "Psunj" 2014. koja je vožena jučer na stazi Kalvarija u Pakracu. U 14 kategorija bilo je 98 natjecateljica i natjecatelja.

U najjačoj Elite kategoriji u konkurenciji je bilo 18 vozača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su vozili 5 krugova vrlo zahtjeve, ali atraktivne staze ukupne dužine 24,5 kilometra. Nakon sat, 22 minute i 9 sekundi vožnje po stazi punoj uspona i spusteva, prvi je ciljem prošao Filip Turk iz samoborskog BBK "Šišmiš". U ovoj kategoriji Marko Batori iz BBK "Požega" je osvojio 8. mjesto sa zaostatkom od gotovo 13 minuta za pobjednikom. Požežanin Matej Skuzin koji vozi za BK Biker je morao odustati dok je jedini predstavnik "Titana" Saša Jeftinić osvojio 11. mjesto.




Medalje za Tessarija i Ljevara


 Utrke su bodovane za Kup Hrvatske, a pregršt bodova i dvije medalje osvojili su vozači "Titana" Tomislav Tessari i Marko Ljevar u kategoriji Veteran A u kojoj se utrkivalo 13 vozača. Najbrži je bio Goran Škrinjar iz BK "Ciklus" iz Zagreba, Tessari je odsvojio drugo, a Ljevar 3. mjesto.

- Odmah od početka svi smo zauzeli pozicije koje smo praktički držali do kraja. Osjećao sam se dobro, ali se jučer nisam osjećao dovoljno jak da ugrozim pobjednika iako mislim da je za to bilo rezerve. Ipak sam jako zadovoljan, medalju je osvojio i Marko i mi smo svoj cilj ispunili - rekao je nakon utrke Tessari.



Od naših vozača medalju i to zlatnu je osvojila i Dea Pavičić (BK "Biker").

Težak pad na "Anakondi"

- Vozači su imali savršene uvjete za vožnju, prekrasno vrijeme i dobro pripremljenu stazu. Uz nekoliko lakših padova koji su uobičajeni za ovaj sport, imali smo nažalost i jedan težak pad vozača koji je pao na dijelu staze poznatom kao "Anakonda". Prebačen je u bolnicu s teškim ozljedama - rekao je Marino Lukić u ime organizatora utrke.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI