Nespretni lopovi: 15 minuta se patili da bi otišli praznih ruku

Vlasnik trgovine u Vidovcima sve je snimio nadzornom kamerom
(FOTO: Aleksandar Grlić)

23.05.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 9544

"Nisu naši domaći momci. Iako je mrak, domaće ljude bih prepoznao po hodu i stasu", komentira Ivan Dujmović, vlasnik ugostiteljskog objekta, autopraonice i trgovine DIF u Vidovcima nadomak Požege, koja je u noći sa srijede na četvrtak bila poprište vjerojatno najnespretnijeg pokušaja provale u povijesti ovoga kraja. Četvorica zasad, ali vjerojatno ne još dugo nepoznatih počinitelja, punih 15 minuta su pokušavali ući u trgovinu da bi na kraju jedina šteta bila ogrebana vrata. Cijelo vrijeme snimalo ih je nekoliko sigurnosnih kamera, vide im se čak i lica.

- Vjerojatno su se vraćali sa zabave, u prolazu za Slavonski Brod i "što prođe, prođe". Htjeli su "namiriti troškove". Nisu uspjeli ući, 15 minuta su se patili. Da su bili profesionalci, ušli bi za 3 minute. Lijepo se vidi kako izviđaju situaciju, vraćaju se po alat, nailazi susjed na biciklu, oni bježe da se sakriju dok prođe. Vraćaju se i mašu rukama, ponovno ljuti jer nisu ništa "pazarili". Policija sad ima dovoljno snimaka - prepričava Dujmović.




Iako postoje videosnimke ovog nespretnog pokušaja provale, u PU požeško-slavonskoj zasad, u interesu istrage, nisu još za njihovo javno objavljivanje.


Tijekom iste noći dogodile su se još tri provale u Požeštini. U Velikoj je nepoznati počinitelj pokušao provaliti u prodavaonicu mješovite robe. Provaljeno je i u ugostiteljski objekt u Vetovu, ali nije ništa ukradeno. Provalnici su imali "četvrtu sreću" u Frkljevcima pored Pleternice, gdje su iz trgovine mješovite robe ukrali cigarete i prehrambene artikle.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI