Karamarko došao u Gradac, iz Vlade RH ni glasa (foto)

Tomislav Karamarko obišao je Gradac i Ivanindvor
(FOTO: Anđelko Banović)

19.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 12046

Pleterničko se područje proteklih dana našlo na udaru poplave kakve ne pamte ni najstariji mještani ovog kraja. Najjače su pogođeni Gradac i Ivanindvor. Stradao je i lipički kraj gdje je stradalo 100-injak kuća. I dok su premijer Zoran Milanović i ministar poljoprivrede obilazili Slavonski Brod mnogi su očekivali da će doći i u ovaj dio Slavonije. To se, međutim, nije dogodilo. No, to je učinio čelnik oporbenog HDZ-a Tomislav Karamarko te tijekom obilaska Slavonije posjetio Gradac i Ivanindvor.






- Bili smo kod nekoliko obitelji u kućama, razgovarali smo s njima o razmjerima šteta koje su pretrpjeli te se uvjerili u stvarno stanje koje je na terenu još teže nego što se to moglo zamisliti. Obećao je ljudima pomoć pa se tako neće biti predizbornih skupova koji su se trebali održati ovog tjedna nego će novac namijenjen za to preusmjeriti građanima u poplavama pogođenim područjima – rekao je župan Alojz Tomašević koji je s Tomislavom Karamarkom, gradonačelnicom Antonijom Jozić i saborskim zastupnikom Franjom Lucićem jučer prijepodne obišao stradala područja.






Već jučer u Pleternicu je iz Karlovačke županije došao 21 isušivač vlage, a župan najavljuje da će Županija kupiti još takvih uređaja kako bi što prije sanirali štetu. DVD-ovi raspoređuju isušivače po kućama. Prioritet su stambeni objekti, a nakon toga podrumi i pomoćne prostorije.

- Iz Vlade RH do sada ni glasa. Nitko nije nazvao ni pitati što trebamo. Proglasio sam elementarnu nepogodu za cijelo područje županije, ljudi su na terenu i evidentiraju štetu. Međutim, zahtijevat ću i pomoć Vlade jer to je njihova obveza – zaključio je župan.





Upit zašto nitko iz Vlade RH nije obišao stradala područja u našoj županiji poslali smo u Vladu RH. Odgovor ćemo objaviti po primitku.















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI