Djevojke iz Buka osvojile srca publike, a Đakovčanka žiri

Zlatni glas Zlatne doline u Kaptolu
(FOTO: Matea Pandžić)

17.05.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5124

Unatoč lošem vremenu 300-tinjak gledatelja uživalo je sinoć na jubilarnom 40. festivalu "Zlatni glas Zlatne doline" u Kaptolu. Predstavili su se mladi izvođači i tamburaški sastavi iz cijele kontinentalne Hrvatske koji su izveli ukupno 18 novih pjesama, a kao posebni gost nastupio je TS Fijaker iz Osijeka. Izdan je i CD čiji je prihod namijenjen kaptolačkoj župi.

Nagradu žirija za najbolju pjesmu osvojila je Maristella Ravlić iz Đakova s pjesmom "Slavonijo". Prema ocjeni žirija drugo mjesto pripalo je sastavu Žute dunje iz Cernika, a treći je Požežanin Josip Japarić s pjesmom "Srce za srce".

Srce publike osvojile su, pak, tamburašice "Kćeri ravnice" iz Buka koje su izvele svoju novu pjesmu "Zagrli me i ostani tu". Po odabiru publike drugi je Zlatko Deveničar iz Bedekovčine, a treća Kaptolčanka Monika Jurić.


Dodijeljena su i posebna priznanja utemeljiteljima ovog festivala koji su ga prvi put organizirali davne 1970. godine, a to su Josip Toman, Tomislav Tomić i Vinko Pisarović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI