¨Moramo objediniti turističke proizvode, to ne znači ukidanje TZ¨

Ministar Darko Lorencin
(FOTO: Lidija Galić)

16.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 2543

- Kuća graševine jedan je od projekata koji nam je u fokusu i koji ide u prilog daljnjeg razvoja vinarstva. Bitna je to komponenta u promociji vina i sigurno da ovaj kraj takav projekt zaslužuje – rekao je tijekom svog boravka u Požegi ministar turizma Darko Lorencin.






Prvi je to ministar SDP-ove Vlade koji je došao u službeni posjet Požeško-slavonskoj županiji što su pozdravili ovdašnji predstavnici vlasti.


Najviše je rasprave izazvala najava preustroja turističkih zajednica te postoji bojazan da će doći do ukidanja manjih turističkih zajednica u našoj županiji.

- Želimo napraviti sustav koji će olakšati i poboljšati razvoj turizma, pogotovo kad je riječ o uspostavi i razvoju turizma na kontinentu. Zakon o turističkim zajednicama će ići u korist turizma, a on se može razvijati ako turističke zajednice postoje – pojasnio je ministar Lorencin.



Dodaje da je pri tome potrebno uložiti puno novca, ali i objediniti više inicijativa.

- Turistički proizvod jednog ovakvog podneblja mora imati integrirano u sebi puno više dolazaka i predstavljati motiv dolazaka turista. Potencijal je ogroman, a tu je i poljoprivreda kao dodatni izvor prihoda – dodao je.

To nije umirilo gradonačelnike i predstavnike šest turističkih zajednica iz naše županije koji smatraju da opstojnost TZ ne bi smjela biti upitna jer, istaknuli su, lokalna sredina najbolje zna što i kako predstaviti turistima.





Ministar Lorencin saslušao je njihove prijedloge i kritike te istaknuo da je upravo zbog toga i došao u Slavoniju kako bi čuo razmišljanja na terenu.

Dodaje da je Slavonija za razvoj turizma iz budžeta ministarstva više novca nego dosadašnjih godina te naglasio da može očekivati još više uz zajedničku suradnju i komunikaciju, postizanje konsenzusa oko razvojnih projekata, njihove pripreme i kandidiranja prema EU fondovima.



-Moramo se voditi percepcijom turista te objedniti više turističkih proizvoda, iz više županija, koji će ih zanimati. To ne znači ukidanje turističkih zajednica. Nećemo krojiti zakone u Zagrebu, već želimo čuti i vaša mišljenja. Ovo je početak posrednije komunikacije da iznađemo projekte, ali i da budemo sigurni da će oni kasnije imati efekta – zaključio je ministar Darko Lorencin.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI